Еднокомпонентна ръчна полиуретанова пяна
Характеристики
Еднокомпонентна, втвърдяваща се под въздействието на влажността полутвърда полиуретанова пяна с отлич-
на клетъчна структура и висока механична якост. Тя се използва и нанася лесно с приложената сламка. Пяната се разширява сама и докато се втвърди, се разширява близо 2 до 2,5 пъти. Отлично залепва към повечето
строителни материали – дърво, бетон, камък, метал и др.
Количеството втвърдена пяна зависи до голяма степен от условията на работа – температура, влажност на въздуха, пространство за разширяване и др. Продуктът не съдържа хлорирани и флуорирани въглеводороди (CFC)
под налягане.
Област на приложение
Изолация на рамки на прозорци и врати
Монтаж на дограма на прозорци и врати, первази на прозорци
Запълване на кухини
Уплътняване на отвори в покривни конструкции и изолационни материали
Създаване на звуконепроницаеми екрани
Запълване на кухини около тръби
Изолация на стенни панели, керемиди
Инструкции за нанасяне
Подготовка на основата
Основите трябва да бъдат стабилни, чисти и без вещества, които биха могли да попречат на залепването. За да осигурите пълно и равномерно втвърдяване на пяната, навлажнете минералните, порести основи (тухли, бетон, варовик) с воден спрей за подобряване на залепването. Защитете съседните области с фолио. Повърхностите могат да бъдат влажни, но не замръзнали или заледени.
Нанасяне
• Работна температура: от +5 °C до +30 °C.
• Температура на флакона: от +5 °C до +30 °C. Препоръчва се флаконът да се съхранява най-малко 12 часа при стайна температура.
Метод за нанасяне
• Разклатете флакона силно преди употреба (15-20 пъти).
• Завийте пластмасовата тръбичка плътно на флакона.
• Дозирането на излизащата пяна се контролира с натискането на спусъка.
• Дозирайте пяната пестеливо; запълнете уплътнението на около 50%, тъй като пяната ще се разшири.
• Редовно разклащайте по време на нанасянето.
• Премахнете пресните петна от незасъхнала пяна с почистващ препарат за ПУ пяна или ацетон. Втвърдена пяна може да се отстрани само механично.
Срок на годност
15 месеца от датата на производство в оригинални неповредени опаковки.
Температурата, при която се използва продуктът, трябва да е минимум +5°С. Да не се съхранява при температури
над +50°С. За по-дълга годност избягвайте съхранението му при температури над +25°С и под -5°С (за по-кратко
може да се излага до -20°С).