Количка
(7)

Гипсокартон

Идеи и съвети

Този въпрос става все по-актуален в контекста на нарастващата популярност на соларната енергия и стремежа към по-висока енергийна ефективност...
Ако обичаш да приветстваш новите сезони у дома с леко освежаване на декора, което отговаря на настроението, сезонният декор е подходящият за теб бърз и лесен начин да внесеш промени в интериора и визията на твоята стая...
Окосена трева, сухи листа, клони.....Не изхвърляйте растителните отпадъци от градината! Рециклирайте ги! Те могат да се превърнат в ценни помощници за изграждане и поддържане на красива и здрава градина...
В съвременния свят, където пространството често е ограничено, а ефективността и естетиката са от съществено значение, ширмът се превръща в ключов елемент в дизайна на кухнята. Но какво точно представлява и как използването му може да трансформира вашето помещение...

Гипсокартон

Модерното строителство бележи забележителни постижения, които ни удивляват ежедневно. Днес няма непостижими цели по отношение на грубите и довършителни ремонтни дейности, имащи за цел да подобрят условията на живот в дома ни. Почетното място по ефективност и функционалност заема гипсокартонът, който може да се използва по многобройни начини и с различни цели. Той бива няколко вида, а приложението му се определя на база строителните и ремонтни проекти, които сме предвидили да осъществим.

Какво е гипсокартон

Съвременните плоскости от гипсокартон са характерен материал за сухото строителство. Идеални са за направата на окачени тавани и някои други декоративни елементи. С тяхна помощ, може да се изработи декор, също както и да се подравни неравна стена. Налични са в няколко разновидности:

 • Обикновен с много леко тегло;
 • Обикновен за преградни стени;
 • Пожароустойчив;
 • Водоустойчив;
 • Универсален;
 • Акустичен.

Областта му на приложение е също широка. Подходящ е за изграждането на:

 • Окачени тавани;
 • Декор;
 • Преградни и прикривни структури за системи и проводници;
 • Кутии;
 • Временни стени;
 • Релефни елементи и др.

От по-големи до малки ремонтни проекти - този материал е супер решение, от което можеш да се възползваш, ако посетиш онлайн магазин Бриколаж и видиш ниските ни цени. Нашият каталог включва ефективни решения за сухото строителство, като част от тях са качествените плоскости гипсокартон. Монтирай ги с висококачествени алуминиеви профили.

С какво се реже

Гипсокартонът е покрит от двете страни с картон, а сърцевината му е гипсова. Реже се с макетен нож, а след това плоскостта се чупи, за да успееш да разделиш панела на части. След отрязване, обработи ръбовете с едра шкурка и премини към монтаж.

Как се шпаклова и фугира

Запълването на фугите се случва с помощта на шпакловка, а за целта ще трябва да използваш удобна шпакла. Можеш да положиш още един слой, след като измине денонощие, а след това заглади фугите.

Какъв гипсокартон за тавани и стени ще видиш

Окачените тавани и панелните преградни стени са чест избор от страна на съвременния майстор, който търси оптимално съотношение между цена/качество/ефективност. Сухото строителство предлага иновативни решения, които доказват своята ефективност във времето. Разбери каква е стандартната цена за лист в магазин Бриколаж и поръчай правилните размери.

Каква е цената за един лист

В магазина ни има евтин гипсокартон с много високо качество, което ще направи всеки един твой проект възможен за изпълнение. Цената за лист варира от 5лв до 12лв, като тя се определя с точност според дебелината, размера и марката.

Бърза и сигурна доставка до: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и други.
0