Градински инструменти и пособия

Идеи и съвети

Лалето е бижу, открояващо се с яркия си цвят и позната форма, напомняща началото на пролетта. Щом земята започне да се пробужда от зимен сън, с очакване наблюдаваме как тези синьо-зелени листа започват да се подават да повърхността...
Кухните Винтидж се отличават с практичен и естетически издържан дизайн, съчетаващ в себе си вечно актуалния ретро стил, който носи необходимата доза вълшебство и романтика в забързаното съвременно ежедневие...
Създай съвършен кът за четене в дома си. Можеш да го разположиш и в по-скромно пространство, тъй като композицията му изисква сравнително малко място и по-интимна обстановка. Не е необходимо да изграждаш допълнителни вътрешни стени или да се ангажираш със сериозна ремонтна дейност...
Има майстори, за които килимът е черешката на тортата при обзавеждането на дома. Mr.Bricolage ти дава идеи какъв килим да избереш според желания ефект...

Какво разбираме под ръчни градински инструменти

Те се водят незаменими помощни средства, използвани от всички градинари - както професионалисти, така и аматьори. Изборът на подходящ средство за рязане на жив плет или подкастряне на дърво е много важен за здравословното развитие на третираните растения, а също и за естетичния им вид.

Ръчните градински инструменти са предпочитани от повечето градинари, защото са лесно преносими и с толкова голямо разнообразие на модели и цени, че със сигурност ще намериш такъв, който да отговаря нуждите ти. Примерни средства за екстериорна поддръжка са брадви, сърпове, коси, вили, малки и голени лопати, мотики, вили, гребла и различни размери градинки ножици.

ръчни градински инструменти

За какви дейности са ни необходими

Има незаменими предмети в арсенала на един градинар и причината за това са техните ключови функции в градинската поддръжка. Примери за това са:

  • Градински ножици, триони и ножовки - използват при рязането на растителност и варират в зависимост от дебелината на дървесината, която ще се обработва. Главно се употребяват при стригането на жив плет, подкастрянето на клони и за сеч.
  • Лопати, мотики, гребла и вили са необходими за копаене, за плевели в двора, които трябва да се отстранят или за тревни площи, нуждаещи се от разрохкване на почвата. Познатите видове принадлежности за поддръжка на самата почва са константа в инвентара на всеки градинар.
  • Ръкавици - Може да не ги определяш като инструмент, но ако трябва да се справяш с трънливи клони или бодливи растения, те ще предпазят ръцете и китките ти от драскотини, ожулвания, трески и мръсотия.

Какво съветва Mr. Bricolage преди покупка

Преди да закупиш нужните принадлежности, е добре да знаеш, че трябва да избереш продукт, който е подходящ за твоето телосложение и възраст. Теглото и размерите на дори най-обикновената лопата оказва огромно влияние. Инструменти като мотики, вили и ножици варират по размер и тегло и по-тежките им варианти може да не са подходящи за по-слаб или по-възрастен човек.

Ако плевели грозят моравата ти, градинска трева е суха или обратното - при поливане водата не се оттича, може да се наложи да предприемеш определени мерки, преди да си започнал подбора на инструменти, защото той зависи и от състоянието на тревната площ.

Добре е да прецениш и какво внимание ще отделяш, за поддръжката на покупката си. Ако възнамеряваш да инвестираш в уред от неръждаема стомана, ще си позволиш по-отпусната поддръжка, докато с обикновената стомана ще свършиш същата работа, но с инструмент, който има нужда от по-често почистване.

Бърза и сигурна доставка до: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и други.
0