Национален телефон за информация и поръчки070088111 

Информация за поръчка на всички услуги / 3D проектиране, тониране и др / виж тук

Заключващи устройства за велосипеди

Намерени 0 продукта

Карането на колело носи изключително много ползи - като започнем от тези за поддържането на добра форма, минем през намаляването на стреса, и стигнем до опазването на околната среда. Нещо повече - колоезденето се е превърнало в своеобразен начин на живот, с който немалко хора се идентифицират.

Освен с позитивните емоции, които ни носи, карането на колело е свързано и с нашата отговорност и грижите за него. За съжаление, кражбите на колела са факт, а те могат да се случат изключително лесно, ако не бъдем внимателни.

Немалко хора погрешно смятат, че инвестицията в качествена защита за техния велосипед е ненужен харч. Много често точно тези хора просто завързват скъпия си байк с това, което имат под ръка в момента и след това остават неприятно изненадани, когато колелото им изчезне.

За щастие тук на помощ идват надеждните заключващи системи и катинари, с които можем да сме напълно спокойни, когато велосипедът ни е оставен без надзор. Много по-изгодно би ни излязло да инвестираме в качествен катинар, отколкото в ново колело.

От какви методи на заключване можем да изберем

    • Различни видове кабел. Те използват перманентно монтиран в единия им край механизъм за заключване. Другият край на кабела влиза в този механизъм и се заключва автоматично. Съществуват следните видове - обикновен, спираловиден и брониран. Някои видове притежават и отделен катинар, държащ краищата на кабела в ключалката;

    • Верига с катинар. Важното тук е катинарът да разполага с ключ и със секретен код. Веригата можем да изберем според собствените си предпочитания. Съществуват различни видове, в зависимост от тяхната дължина, тегло и метода на заключване. Колкото по-дебела е веригата, толкова по-висока степен на защита ни осигурява тя. Наложително е да заключваме колелото си само към фиксирани предмети, като стълбове, лампи или пътни знаци;

    • Аларма с проследяващо устройство. Това е един от най-иновативните методи на заключване и предлага по-надеждна защита от класическия катинар. Представлява устройство с GPS сензор и GPS модем. В случай, че колелото ни бъде откраднато, можем лесно да проследим къде точно се намира във всеки един момент.

Как максимално да се предпазим от кражба

Инвестирането в качествено заключващо устройство и катинар е само първата стъпка, която трябва да предприемем. Наложително също така е и да оставяме байка си само на оживени места с голям човекопоток и да избягваме места, като входове на жилищни сгради, тъй като на такива места крадците ще бъдат необезпокоени.

Откъде да изберем

Ако вече си избрал на какъв тип защита ще заложиш, остава само да разгледаш наличните предложения и да прецениш кое от тях ти допада.

Довери се на онлайн магазин Мосю Бриколаж, където ще намериш само качествени продукти и то на достъпни цени!