Национален телефон за информация и поръчки: 070088111 

Безплатна доставка за всички онлайн поръчки над 300лв в периода от 25.05.2023. до 25.06.2023.

Ъглови планки

Пазарувай по цена

0.19 лв. 18.99 лв.

Пазарувай по Марка

Пазарувай по магазин

  • 1(current)
  • 2
  • 3
Намерени 95 продукта
  • 1(current)
  • 2
  • 3

Ъгловите планки представляват метални крепежни елементи. Разполагат с широка гама от отвори, позволяващи различни типове свързване с помощта на болтове. Особено предпочитани са подсилените, тъй като имат много висока търпимост на огъване.

Ъгловите планки играят скрепителна и свързваща роля в строителството и дърводелството. Приложение намират при изработването на мебели, благодарение на това, че осигуряват максимална здравина и лекота при сглобяване. Използват се, за да предпазят от нараняване и да подсилят деликатните ръбове на стените и мебелите от дърво, като леглото, рафтовете и гардеробите. Това ги прави особено подходящи за болници, училища и обществени сгради, където има голям човекопоток.

От какви видове можем да изберем

Широкото приложение на ъгловите планки налага и тяхното многообразие. Съществуват различни видове спрямо предназначението и конструкцията им. Те могат да бъдат тесни и широки, свързващи и пирамидални. Предлагат се както изчистени, които почти не се забелязват, така и с красиви орнаменти, придаващи красив акцент в интериора. Могат да бъдат използвани както за мебели, изработени по поръчка, така и за стандартни решения.

За какво могат да се използват

    • За обков на капаци. Този вид най-често е изработен от месинг. Съществува голямо разнообразие от различни големини на отворите, за да могат да паснат на различните нужди;

    • За обков на греди. Те са предназначени за надлъжно, челно и странично свързване на гредите и ребрата, изграждащи конструкцията на покривите. Готовите ъглови планки с винт намаляват значително времето за изграждане на покрива. Най-често са изработени от неръждаема или поцинкована стомана;

    • За кухненски шкафове. Най-често се използват за окачване на кухненския шкаф от външната му страна към стената. Така те на практика остават незабележими и се постига красив и изчистен вид;

    • За фиксиране на дървени елементи. Този тип крепежни елементи са особено подходящи, когато ни се налага да фиксираме всякакви елементи, изработени от дърво.

Изводи

Ъгловите планки са неразделна част от изграждането на един дом и от мебелите в него. Ако държим на качественото и безкомпромисно изпълнение, не бива да правим компромиси с техния избор.

В онлайн магазин Мосю Бриколаж ще откриеш голямо разнообразие от ъглови планки от реномирани производители и на достъпни цени. Разгледай и избери подходящите за теб!