ЙЕДИНКА ФАСАДНА БОЯ БЯЛА 9Л

(Няма оценки)

Добави оценка / коментар

ЙЕДИНКА ФАСАДНА БОЯ БЯЛА 9Л
ЙЕДИНКА ФАСАДНА БОЯ БЯЛА 9Л
99
99 лв.
Наличен
Product Icon CompareShare
Код: 1021549

Основно описание

Основни характеристики

Фасадна боя Йединка, бял цвят.

Екологична дисперсия - акрилна боя за външно и вътрешно приложение. Създава матови повърхности, устойчиви на атмосферни условия, осигурява дълготраен декоративен ефект. Продуктът има много добра адхезия към повърхността. Микропорестият слой боя осигурява микро вентилация на боядисаната повърхност.

Продуктът се използва за декоративно и защитно покритие върху външни циментови и цименто-варови мазилки, както и за стени и тавани в жилищни, офисни и обществени сгради и за декоративно боядисване на бетонни повърхности.

Цвят: Бял, като база се тонира в 237 нюанса
Гланцовост: Мат
Покривност: До 8 м2/л за един слой. Действителните скорости на разстилане зависят от абсорбиращата способност на основатта и начина на нанасяне
Време за съхнене: При температура +23°C, 2 – 3 часа

ПОДГОТОВКА НА ПОВЪРХНОСТТА

Новите, небоядисвани повърхности трябва да бъдат сухи и щателно почиствани от всякакви лющещи се бои, прах, мазнини и други замърсявания, които могат да увредят адхезията на боята.
Новите мазилки и бетонни основи могат да бъдат боядисани след 4 седмици естествено стареене (препоръчваме да изчакате с боядисване на нови сгради след първия отоплителен сезон, през което време строителната влажност ще се изпари), след грундиране с JEDYNKA® FASADOWA, разредена с вода до 30%. В случай на ремонт отстранете всякаква лющеща се стара боя, обработете варовиковите основи чрез пясъкоструене и гланцовите повърхности матирайте чрез шлайфане, след което повърхностите да се почистят от праха и да се измиват с вода преди боядисване. Слоевете от вар и лепило трябва да се отстранят напълно, за да се разкрие мазилката. Неравни повърхности, пукнатини трябва да се изравнят с циментово-варова шпакловка и след това грундирани с разредена боя.

БОЯДИСВАНЕ

Боята може да се нанася с четка, валяк или чрез безвъздушно пръскане. Преди нанасянето боята да се разбърка добре. Продуктът не се нуждае от разреждане. Препоръчва се да се нанесат 2-3 слоя. Не се разрешава добавка на вар или талк към продукта.
Боята изсъхва след около 2 часа. Последващи слоеве могат да се нанасят не по-рано от/след 4 часа. Боядисването да се извършва при температури от +5°C до +25°C.

Забележка! За да се избегнат разлики в нюансите, използвайте боя от една и съща производствена партида.

Технически характеристики

Произход

ПОЛША

Разреждане

ВОДА

Разфасовка в литри

9 l

Инструменти за нанасяне

ВАЛЯК

ПИСТОЛЕТ

ЧЕТКА

Грунд

JEDYNKA FASADOWA

Ефект на покритието

МАТ

Тониране

ДА

Покривност

8M2/L

Цвят

БЯЛ

Марка

JEDYNKA

Наименование

ЙЕДИНКА ФАСАДНА БОЯ БЯЛА 9Л

Време за съхнене в часове

3 h

Сподели в:

0