Национален телефон за информация и поръчки: 070088111 

Безплатна доставка на всички онлайн поръчки над 300 лв

Фасадни бои

Пазарувай по оферти

Пазарувай по цена

11.99 лв. 151.99 лв.

Пазарувай по Цвят

Пазарувай по магазин

Намерени 12 продукта

Какво представляват фасадните бои

Фасадните бои са разработени специално да се полагат на външни стени и елементи. Отличават се с висока устойчивост на разнообразни климатични условия, включително често мокрене, ярко слънчево греене, температурни промени и т.н. При фасадните бои е важно да са с водоотблъскващи качества, но и да спомагат за „дишането“ на стените, защото по този начин се намалява възможността за поява на мухъл, гъбични зарази и плесен.

Според базата си, фасадните бои биват:

  • Акрилни;
  • Силикатни;
  • Силиконови.

Акрилните са най-базовият избор. С добро покритие, но сравнително ниски хидрофобни качества. Следват силикатните, които се отличават с по-устойчиво поведение при лоши климатични условия. Най-дълготрайно запазване на цвета и характеристиките на боята се наблюдава при силиконовите продукти, които са и с най-високи водоотблъскващи качества.

Кога се използват

Този тип багрила се полагат при ново боядисване на външни стени на къщи и кооперации, също така и при възстановяване или обновяване на повредени фасади. Използват се на всички места, където се предполага висока степен на неблагоприятни климатични или механични влияния, за да се запази дълго време естетическият вид на боядисания елемент.

С фасадна боя можеш да подчертаеш елементи по външната част на дома или двора си или да освежиш набързо общия вид на къщата.

Обикновено гладките фасадни бои се предпочитат за къщи и кооперации, разположени в райони с по-високо индустриално замърсяване, смог и други неблагоприятни условия. Причина за това е, че те задържат сажди и прахови частици в много по-ниска степен от мазилките и се почистват лесно.

Единствено трябва да се съблюдава шпакловката преди полагане да е идеално гладка, защото с този тип оцветяване си проличават всички скрити дефекти и неравности.

Какви видове ще намериш в Мистър Бриколаж

В онлайн каталога и в магазинната мрежа на Бриколаж можеш да намериш широко разнообразие от фасадни бои в разфасовки, подходящи за всяка нужда и на изключително конкурентни цени. Предлагат се в базов бял цвят, като всеки производител е оставил инструкции за оцветяване, ако желаеш конкретни цветни оттенъци.

Ако се колебаеш какъв цвят да подбереш, особено ако смяташ да променяш изцяло фасадата на дома си, добра идея е да поръчаш мострено количество за един-два квадратни метра. По този начин ще можеш да добиеш реална представа как ще изглеждат стените, вместо да разчиташ само на компютърни симулации.

Всички предлагани продукти за боядисване се характеризират с отлични покривни качества, нисък разход на квадратен метър и покритие без пръски.

След полагане изсъхват за 15 до 30 мин. на допир, а за пълното изсъхване на боядисания елемент са достатъчни около 24 часа.