Количка

Терморегулирането – ключът към ефективното отопление!

19.10.2016

Терморегулирането е един от основните инструменти, чрез който може да се погрижим за отоплението в дома ни да е ефективно и в същото време да спестим от разходите за енергия. Все пак бюджетът за отопление представлява около 70% от разходите за енергия на едно домакинство. Ето защо е изключително важно да знаем повече за принципите на работа на уредите за програмиране на отоплението, техните видове и предимства.

Предимствата
Безспорно един от най-големите плюсове е свързан с оптимизирането на консумираната енергия. Чрез терморегулаторите може да спестим до 25% от електроенергията, която използваме. В същото време си гарантираме постоянна температура, поддържана на желаното от нас ниво. Адаптирането на топлината в любимия дом според индивидуалния ритъм на живот и нужди също е съществено предимство. Уредите могат да се настроят така че те да излъчват повече топлина, когато сме вкъщи и по-малко в часовете, в които ни няма. Може да се направи същото и според вида на помещенията и да се регулира отоплението според това дали и в кои часове в конкретна стая влизат повече или по-малко слънчеви лъчи и топлина съответно. Не на последно място терморегулирането е приспособимо към различни видове отопление – електрическо, на твърдо гориво или на дърва. А едно от най-големите предимства е фактът, че може да предвидим закупуването на терморегулатор при покупката на отоплителните уреди или да го добавим без проблем към вече съществуващи.

Таймери и програматори
Терморегулаторите имат таймер или програматор. Таймерът отговаря за продължителността на температурния режим и определя кога да се включват автоматично домакинските уреди. Програматорът пък позволява предварително да се програмира отоплението в зависимост от това дали сме у дома или извън къщи. Например уредът може да се включи 1 час преди да се приберем. Регулирането може да бъде дневно или седмично и може да е различно за различните стаи.


Механичен дневен програматор за радиатор – автоматично включва и изключва електрическите уреди в зададени часове, лесна и бърза настройка на времето и ежедневна програма чрез циферблата, до 8 индивидуално програмируеми периоди от време, температурен обхват от + 8 ° С до + 28 °С, максимално натоварване до 3500W.

Цифров седмичен програматор -16А, мин. интервал 1 минута, макс. 16 програми на ден, 15 различни делнични възможни комбинации.



Цифров таймер -16А, седмичен, мин. интервал 1 минута, LCD дисплей, макс. 20 програми на ден.



Цифров седмичен таймер -16А, мин. интервал 1 минута, макс. 20 програми на ден, 15 различни делнични възможни комбинации, възможност за превключване между лятно и зимно време, детска защита.

Ах, този интернет
В Mr.Bricolage може да откриете богато изобилие от предложения. Безспорен връх на съвременните технологии са устройствата, които могат да се управляват през Интернет от мобилно устройство чрез приложения за iOS и Android. При различните модели се предлагат разнообразни функции, като например получаване на известия за включване и изключване, автоматизирани отчети за консумацията на енергия, данни в реално време за мощността, статистики на дневна, седмична или месечна база, функция за разпознаване на отворен прозорец и др. При всички случаи обаче устройствата ще ви помогнат по-лесно да планирате. Предлагат се както варианти за контакт (за електрическо отопление), така и уреди за радиатори. Цената за подобен тип устройства варирав зависимост от модела и функциите им.


Умен контакт за управление на уреди през интернет - лесно управление от мобилни устройства чрез приложения за iOS и Android, ръчни/планирани контроли, уведомления по електронна поща за включване/изключване, максимално натоварване до 3500W.

А може и с Bluetooth
Всички тези, за които телефонът е почти естествено продължение на ръката, най-вероятно ще се доверят на програматорите, управляеми именно чрез Bluetooth.


Безжично управляем Bluetooth контакт - автоматично включва и изключва електрическите уреди според вашите предпочитания, може да се програмира със смартфон, таблет или PC, след като сте направили график във вашето приложение, можете лесно и бързо да прехвърлите информацията на устройството чрез Bluetooth, до 4 възможни програми за индивидуално програмиране на включването и изключването, максимално натоварването до 3500W, радио изход, охват 10м.

Безжичен програматор за радиатор с Bluetooth -16А, мин. интервал 1 минута, макс. 16 програми на ден, 15 различни делнични възможности


А защо не с енергийно ефективна система за домашна автоматизация SYNCO LIVING Умната система се управлява от мобилни устройства чрез приложения за iPhone и Android. Създава индивидуална температура във всяка стая, позволява ръчна настройка на параметрите, показва данните за потребление и температурата в помещенията, охлажда/затопля дома преди да се приберем вкъщи. Състои се от безжичен термостат и задвижка за управление на радиаторния вентил. Системата е безжична – не е необходим допълнителен ремонт при монтажа или разширяване в бъдеще. Енергийно ефективна система за домашна автоматизация SYNCO LIVING намалява консумацията на енергия в помещенията чрез:

  • Регулиране на радиаторните вентили
  • Известяване за отворена врата или прозорец
  • Сигнализиране за ненужно работеща климатизация
  • Управление на осветлението и щорите

 


Безжичен електронен термостат – комуникира с до 6 безжични задвижки за радиаторни вентили за централно и локално отопление в 2 температурни зони.

Безжична задвижка за радиаторни вентили - монтира се към радиаторен вентил за централно и локално отопление, комуникира с безжичен комплект за радиатори посредством радио вълни, ниско ниво на шум.


Ако не сте сигурни кой точно вариант ще бъде най-удобното за вас решение, заповядайте в магазините на Mr.Bricolage в цялата страна, където компетентните консултант-продавачите могат да ви помогнат с експертиза и съвет за личните предпочитания и най-подходящо индивидуално решение.

0