Живей екологично

Тук ще ти покажем как с малки усилия можеш да водиш по-екологичен начин на живот. Да пестиш енергията и водата, да ограничаваш отпадъците, да изполваш продукти, които не вредят на околната среда, да намалиш ненужните вещи – това са само част от стъпките, които можеш да направиш още днес, за да живеем всички по-устойчиво.

Mr.Bricolage
С грижа към природата!
Priroda_06 (002).png

Грижата към природата и нейното опазване е отговорност на всички. Всеки от нас е отговорен за състоянието на околната среда и за това, какво наследяват следващите поколения.

Ефективното управление на енергия е лесно постижимо само в няколко стъпки. Интелигентните устройства и системи помагат да оптимизираш потреблението на енергия у дома и да живееш по-икономично. С тях ще избегнеш излишното консумиране на електроенергия, когато не използваш електрическите уреди.

Виж няколко лесни стъпки, с които без много усилия и ти ще допринесеш за по-чиста и здрава планета.

Използвай повече продукти от рециклирани материали

Използвай бои и лакове на водна основa

Използвай био торове в градината

Pestene_energia_06 (002).png

Ефективното управление на енергия е лесно постижимо само в няколко стъпки. Интелигентните устройства и системи помагат да оптимизираш потреблението на енергия у дома и да живееш по-икономично. С тях ще избегнеш излишната конссумация на електроенергия, когато не използваш електрическите уреди.

 

Ето само няколко предложения, които ще ти помогнат да намалиш сметката за електричество у дома.

• Използвай LED крушки – те са най-енергоспестяващият източник на светлина и имат изключително дълъг живот. Замени обикновените крушки с LED и намали разхода на енергия за осветление в дома си.

• Инвестирай в енергоспестяващи продукти за отопление - използването на енергоспестяващи отоплителни уреди и системи може значително да помогне. Разгледай възможностите за енергоефективно отопление и начините за инсталиране на термостати с програмируемо управление, които регулират температурата автоматично, спрямо индивидуалния ти график и предпочитания.

• Инвестирай в соларни панели - използването на соларни източници на енергия може да бъде надеждно и екологично решение за захранване с енергия. Възползвай се от възможностите за инсталиране на соларни панели на покрива на дома си и използвай енергията на слънцето.

Използвай соларни източници на енергия.

Използвай LED крушки и сензори за осветление.

Използвай енергоспестяващи решения за отопление.

Използвай смарт продукти и решения у дома.

Reciklirane_06 (002).png

Едно от най-лесните решения за рециклиране, подходящо за всеки дом, е сортирането на домашните отпадъци. Използвай контейнери за разделно събиране, отделяй материалите за рециклиране и използвай възобновяеми такива, където е възможно. Преработването на смет намалява екологичния отпечатък и спомага за опазване на природните ресурси.

Компостирането е друг начин за рециклиране. Това е химичен процес, по време на който микроорганизмите, които вече съществуват в природата, трансформират материалите в органични вещества като вода, въглероден диоксид и компост. Няма нужда да добавяш химически добавки или нещо друго, този процес зависи само от материалите и температурата. Така не само ограничаваш количеството на отпадъците, които изхвърляш, но и получаваш отличен естествен тор за по-късна употреба в градината.

Компостирането е подходящо за органични отпадъци от дома или градината – обелки и остатъци от плодове и зеленчуци, черупки от яйца,  утайка от кафе, както и различни градински отпадъци като суха трева, листа, клони. Чрез компостиране те се разграждат естествено под въздействието на микроорганизмите, превръщайки се в плодороден хумусоподобен материал. За лесно и удобно производство на компост използвай компостер.

Какво да сложиш в компостер:

• Кори от плодове и зеленчуци
• Утайка от кафе и пакетчета чай
• Черупки от яйца
• Листа и дървени стърготини
• Накъсана хартия и картон
• Стайни растения

 Какво да не компостираш:

• Млечни продукти, кости и месо
• Храни, богати на мазнини и масла (напр. майонеза, фъстъчено масло, дресинг за салата или растителни масла)
• Градински отпадъци, третирани с пестициди
• Плевели
• Пластмаси (дори биоразградими)
• Дърво, обработено под налягане

Знаеш ли, че?

Пета година Mr. Bricolage работи в своите обекти със 100% биораградими и компостируеми торбички на каса. Горди сме, че сме намалили с десетки тонове пластмасата за еднократна употреба чрез прилагането на 100% компостируеми торбички, които от своя страна са единственото решение при разделното събиране на органичните отпадъци. Благодарим и на нашите партньори, участващи в отговорната задача за справяне с климатичните промени. Торбичките са от материалите, произведени по най-напредналата иновативна технология, като съставките са получени главно от органични вещества. Предимството на тези материали е несъмнено, от огромното намаляване на CO2, изпускан в околната среда, като по този начин насърчава повторното балансиране на климата, до връщането им в края на живота им в природата. Този принцип се нарича КРЪГОВА ИКОНОМИКА.

 

Използвай контейнер за отпадъци и компостер за градината

Pestene_voda_06 (002).png

Ефективното използване на вода е от съществено значение за опазването на водния ресурс на нашата планета. В ежедневието си можеш да използваш продукти и решения, с които да намалиш нейното потребление както у дома, така и в градината. Предлагаме ти няколко съвета, които ще те улеснят в пестеливото ползване на вода.

• Инсталирай водоспестяващи уреди - замени старите си смесители и душове с водоспестяващи модели, които ще намалят разхода на вода при ползване.

• Провери за водни течове - редовно проверявай за течове и поправяй всякакви изтичания в тръбите или водопроводните уреди. Дори и малки течове могат да допринесат за загуба на значително количество вода.

• Събирай дъждовната вода - използвай резервоари за събиране на дъждовни води. Тази вода може да се използва за поливане на растенията в градината или за измиване на външните пространства.

• Инвестирай в системи за капково напояване - системите за капково напояване са ефективен начин за поддръжка на здрава и зелена градина, като същевременно намаляват разхода на вода в сравнение с традиционните методи на поливане.

• Програмирай системата за поливане - ако използваш автоматизирана система за поливане, програмирай я да полива в определени часове и количества вода, което ще помогне да се избегне излишната консумация на вода.

спести водаживей екологично с mr.bricolage

Екологичният начин на живот и развиването на екологична осведоменост включват активно участие в опазването на околната среда във всяко отношение. Една от важните стъпки в този процес е използването на електрически автомобили и велосипеди /когато е възможно/.

Електрическите автомобили представляват чиста и ефективна алтернатива за намаляване на замърсяването от изгорели горива. Предимствата им включват по-малко емисии, по-ниски разходи за гориво и по-малко вредни вещества, които се изхвърлят в атмосферата.

Зареждането на електрическите автомобили у дома представлява удобен и ефективен начин, за да ги поддържаш готови за употреба. С развитието на технологиите, все повече собственици на електромобили инсталират зарядни станции в или в близост до своите гаражи, което им осигурява лесен достъп до зареждане и по-голямо удобство в ежедневието.

В същото време, велосипедите са екологичен начин за придвижване, който не само намалява отделянето на емисии във въздуха, който дишаме, но и осигурява допълнителни ползи за здравето, като подобрява физическата активност и намалява стреса. Вместо да използваш автомобил за кратки разстояния, избери колелото!

Велосипедът - полезен за здравето и природата

Зареждай електрическия си автомобил у дома

Огромно разнообразие от продукти за дома и градината от онлайн магазин Мосю Бриколаж. 
0