Количка

Зеленчуци, който не …сади

20.02.2017

С идването на март започва подготовката на градината за настъпващата пролет. Ако искате да похапвате свежи салати за Великден и Гергьовден набрани от вашата собствена градина, сега е моментът да се погрижите за тяхното отглеждане. Затова, набавете си семената на всички ваши любими зеленчуци възможно най-скоро от Mr.Bricolage, запретнете ръкави и се заемете с тяхната подготовка за засаждане.

 

Любимата зелена салата с репички


С настъпилото затопляне от средата на февруари, смело може да се захванете с начинанието по отглеждане на бъдещата ви свежа гарнитура за великденските празници. Подгответе разсада за салата и репички в специални сандъчета с торфен субстрат и ги покрийте с найлон. След като разсадът развие втори същински лист, зеленчуците са готови за преместване в оранжерия. Разкопайте почвата, добавете малко хумус или обикновен тор и засадете салатата на около сантиметър и половина дълбочина и на разстояние от около 20-30 см. Между отделните растения може да засеете и репичките.

 


Био семена маруля VILMORIN

 

Биологично разграждащата се лента от семена репички - 7м, осигурява необходимото разстояние между семената и прави ненужно разреждането им

 

Торфен субстрат за зеленчуци 40л - 40л, хумусна пръст, на базата на смес от светъл и черен торф, подходящ за засаждане в саксия и на открито, или за наторяване


Любимата зелена салата с репички


Нищо не може да се сравни с удоволствието от току-що откъснат домат от собствената градина. За щастие, доматите са едни от най-лесните зеленчуци за отглеждане от семена. Важно е да ги засеете на топло или в топла оранжерия и да ги покриете с 1-2 см рохкава, наторена пръст. През първата седмица е добре да държите семената на температура от около 20-23 градуса. На този етап светлината не е задължителна. Покрийте разсадната кора с домакинско фолио или с фолио за отглеждане на ранни зеленчуци. По този начин се подпомага и ускорява растежа на културите чрез създаването на благоприятен микроклимат за покълването на семената и растеж на млади посеви.


Разсадна кора – 32/50 гнезда, с дренажни отвори за многократна употреба

 

След като се образуват първите две листа, преместете разсада на светло място и премахнете фолиото, за да позволите на въздуха да циркулира. В противен случай – може да се развие мухъл или болести. Когато се разви втора двойка същински листа, време е да започнете да подхранвате разсада ежеседмично. Около месец след посяването на семената, внимателно извадете корена на разсада заедно с почвата около него и ако корените преизпълват формичката, значи е настъпил моментът за пресаждане в по-големи индивидуални формички. Когато премине опасността от слана в региона ви, може да засадите разсада. Ако той е с по-високо стебло, може да вкопаете и част от него, като по този начин ще поникнат допълнителни корени, които ще заздравят връзката с почвата. Полейте обилно и не забравяйте да осигурите подпора за младото растение: колци, клетка за домати или друго в зависимост от сорта, който отглеждате.

Семена за домати серия gourmet

Ако и вие искате да създадете ваша собствена зеленчукова градина – на балкона или в двора, може да разчитате на съветите на специалистите в Mr.Bricolage, които ще ви предложат отлични решения и подходящи сортове.

0