Национален телефон за информация и поръчки: 070088111 

Безплатна доставка за всички онлайн поръчки над 300лв в периода от 25.05.2023. до 25.06.2023.

ЛАК ЗА МЕБЕЛИ KIVA ПОЛУМАТ 2.7 Л

105,99  лв.

Код Bricolage: 1021553
Онлайн Наличност: 0

Цената на продукта е под минималната лизингова сума от 150 лева.

Основни характеристики

Лак за мебели Kiva полумат - Непожълтяващ, акрилен лак за интериорна употреба на водна основа. Тонира се.

Препоръчителна употреба: Мебели като маси, столове, библиотеки и други, играчки, ламперия, дървени тавани, врати и подобни дървени повърхности. Подходящ е и за защитно лакиране на боядисани и оцветени повърхности. 

За дървени повърхности в сухи интериорни помещения, съгласно инструкциите. Не е подходящ за обработка на подове.

Цветови нюанси: Може да се тонира по каталога Tikkurila colors.
Гланцовост: Полумат
Покривност: 8–14 м²/л. Действителната скорост на разстилане зависи от вида, порьозността и твърдостта на дървесината.
Метод на нанасяне: Четка, валяк или чрез пръскане.
Време за съхнене: Свободно от прах приблизително 1/2 час. За шлайфане и препокриване след 2-3 часа. Готов за използвайте на следващия ден.
Лакираната повърхност достига окончателната си твърдост приблизително след две седмици. Избягвайте натоварвания, почистване и поставяне назалепващи и горещи предмети върху лакираната повърхност през това време.

Предимства

• Добро изравняване - Полуматовият лак Кива 30 има добра адхезия към оригиналната повърхност, в резултат на което се получава гладко и равно покритие. Лакът се изравнява добре и се постига равна повърхност.
• Богата гама от цветове - Kiva 30 може да се тонира в широка гама от цветове от вътрешните байцове и лакове на Tikkurila. Нова цветна колекция байцове за дърво Timeless translucent предлага голямо разнообразие от вдъхновяващи нюанси, за да подчертае красотата на дървото. Акрилният лак остава прозрачен и показва красива дървесна текстура.
• Устойчива повърхност - Прозрачният или тониран лак Kiva 30 създава красива полуматова повърхност, която е издръжлива и издържа на силно износване. Това е добре изравняващ лак за защита на мебели и дървени повърхности на закрито, като маси, столове, библиотеки, панелни стени, облицовки, врати и други подобни повърхности.

ИНСТРУКЦИИ ЗА НАНАСЯНЕ

Условия на нанасяне
Повърхността, която ще се лакира, да е суха, температурата на околната среда да е поне +10°C и относителната влажност на въздуха 30-80%.

Подготовка на повърхността
1. Нови дървени повърхности: Почистете дървената повърхност от всякакви замърсявания и прах. Повърхността леко да се овлажни с вода, да се остави да изсъхне и да се отстранят разхлабените дървесни влакна чрез шкурене. Отстранете праха от шлайфането.
2. Лакирани преди това повърхности: Измийте повърхността с почистващ препарат Maalipesu и изплакнете внимателно с вода. Матирайте повърхността. Ако лакираната повърхност е в много лошо състояние, свалете я напълно със смивка или чрез шлайфане. Обработете като нова дървесна повърхност.

Лакиране 
Разбъркайте лака Kiva до дъното на опаковката преди и от време на време при работа. Разредете с вода, ако е необходимо. Нанесете 2-3 слоя с четка, гъба или чрез пръскане. Ако използвате оцветени продукти, първо тествайте продукта на отделно парче дърво, за да сте сигурни, че е точният цвят. Окончателният цвят на лакираната повърхност зависи от вида, твърдостта, оригиналния цвят на дървото и от броя на нанесените слоеве. Разредете лака приблизително 20-30% с вода за първия слой. Обикновено желаният цвят и нивото на гланц могат да бъдат постигнати след нанасянето на два слоя. Винаги обработвайте повърхностите без прекъсвания, големи обшивки няколко дъски наведнъж, за да постигнете равномерен цвят.

Инструкции за поддръжка
Ако е необходимо, приблизително 1 месец след лакирането на повърхността най-рано. Леко почистете повърхността с влажен почистващ инструмент, мека четка, гъба или кърпа за почистване и неутрален (pH 6-8) препарат. Не оставяйте повърхността влажна. Почиствайте силнозамърсени повърхности с лек алкален (рН 8-10) почистващ разтвор и например кърпа за почистване или гъба. Изплакнете внимателно повърхността.

SAP EAN 6408070025550
ПРИСПОСОБЛЕНИЯ ЗА ТОНИРАНЕ
Покривност 16M2/L 
Тониране ДА 
Наименование ЛАК ЗА МЕБЕЛИ KIVA ПОЛУМАТ 2.7 
Грунд НЕ 
Разреждане ВОДА 
Инструменти за нанасяне ВАЛЯК 
ПИСТОЛЕТ 
ЧЕТКА 
Произход ФИНЛАНДИЯ 
Ефект на покритието САТЕН 
Цвят БЕЗЦВЕТЕН 
Разфасовка в литри 2.7  l
Време за съхнене в часове 3  h
Няма намерени документи за този продукт
За нас е важно твоето мнение. Напиши коментар за продукта, като за целта трябва да влезеш в профила си или да се регистрираш.