Национален телефон за информация и поръчки: 070088111 

Безплатна доставка на всички онлайн поръчки над 300 лв

Шмиргели и стругове

Пазарувай по цена

59.99 лв. 299.99 лв.

Пазарувай по Марка

Пазарувай по магазин

Намерени 4 продукта

Шмиргели

Абразивната обработка на повърхности се осъществява с помощта на съвременните шмиргели, които са основен атрибут за хората, които се подвизават в сферата на строителството и металообработването. Работата с този вид машина има за цел да премахне горния слой на материала, който бива отстранен под формата на стърготини. Степента на абразивност може да е различна, а именно това определя и функциите на конкретните модели настолни шлайфове, също както и техните цени. 

Какво представляват шмиргелите

Шмиргелите са познати на съвременния майстор още и като настолни шлайфове. Те намират широко приложение както в домашната работилница, така и в производствени бази, където се наблюдава високо ниво на професионализъм. 

  • За какво се използват

Употребата на този тип електроинструменти е свързана със заточване на стомана, желязо и други материали. Обработката на повърхностите се осъществява с помощта на абразивната структура на шмиргела, а качеството на изпълнение се определя според входната мощност и оборотите. 

  • Какви видове има

Съществуват различни видове шмиргели и цени - професионални и непрофесионални. Те се отличават помежду си и според мощността и функционалността (комбинирани). 

Как се работи с тях

Работата с шмиргел е отговорна дейност, която изисква прецизност от страна на оператора. Добре е да спазваш някои основни правила:

  • Използвай лични предпазни средства на всяка цена;
  • Поддържай странична дистанция, докато машината не достигне обичайните си обороти;
  • Ако забележиш някакви нередности, незабавно преустанови работа;
  • Не надвишавай допустимите обороти;
  • При наличие на биене на дисковете, изключи уреда;
  • Извърши стабилно позициониране на настолния шлайф.

Разнообразието от дейности, които могат да се извършват с помощта на настолен шлайф, е наистина впечатляващо. Избери онлайн магазин Бриколаж и купи шлайф на добра цена.