Национален телефон за информация и поръчки070088111 

Информация за поръчка на всички услуги / 3D проектиране, тониране и др / виж тук

HDMI кабели

Пазарувай по цена

4 лв. 29.99 лв.

Пазарувай по магазин

Намерени 11 продукта

Задължително ли ти е нужен HDMI кабел за предаване на тв сигнал? Какво е предназначението му и откъде да купиш качествен модел? Виж повече за тази модерна технология!

Какво е HDMI кабел

Разшифрована, абревиатурата на HDMI означава High-Definition Multimedia Interface или „мултимедиен интерфейс с висока резолюция“. Или още по-конкретно, това е най-разпространеният съвременен стандарт за предаване на аудио и видео данни между различните устройства. Използват го над 800 компании, сред които водещите Samsung, Philips, Panasonic, Sony, Toshiba и др. Този тип интерфейс осъществява връзка между всеки два технологични уреда, които го притежават. Това могат да бъдат телевизори, компютри, DVD плеъри, мултимедийни плеъри, аудио системи, системи за домашно кино, конзоли за игри, проектори и др.

Защо ги използваме

Този кабел пренася както стандартен сигнал, така и такъв с висока резолюция, като замества други методи за свързване като оптичен кабел, коаксиален кабел, VGA, DVI, SCART и т.н. За устройства, които обаче ползват DVI, мултимедийният интерфейс с висока резолюция е съвместим чрез преходник, при който няма конвертиране и съответно има защита на качеството на сигнала (от него не се губи нищо). За по-малки устройства, като смартфони и таблети, също може да се използва чрез преходник.

HDMI интерфейсът предоставя високоскоростен трансфер на дигиталния некомпресиран сигнал. Това означава, че FullHD и UltraHD 4K съдържанието се доставят с перфектно качество. Друго негово предимство е и дигиталният пренос на звук – до 8 канала едновременно.

Ако ползвахме конвенционална технология за трансфера на цялата тази аудио и видео информация, която HDMI интерфейсът трансферира, биха били нужни няколко отделни кабела.

Какво ще откриеш в раздела

  • HDMI кабели кръгли;
  • HDMI плоски;
  • Ethernet;
  • с различна дължина: 1,5 м, 5 м, 6 м, 10 м;
  • с оплетка;
  • с конектори A и D.

Защо да избереш от Мосю Бриколаж

Когато се нуждаеш от техника с перфектно качество, френската верига Мосю Бриколаж е правилното решение. Най-хубавото е, че в нашите магазини ще откриеш всичко за дома и офиса. Няма нужда да обикаляш и да сравняваш оферти. Тук сме се погрижили да имаш възможност за богат избор между продукти за всеки етап от изграждането и обновяването на жилището: за строителството, за ремонта, за освежаването, за обзавеждането, за технологичното оборудване и за декорацията. Представяме водещите световни марки на достъпни цени. Разнообразието е огромно: всякакви размери, модели и варианти.

Разгледай каталога ни и поръчай по всяко време изгодно от нашия онлайн магазин!