(56)

Разпределителни кутии

30
Релевантност

Идеи и съвети

Модерното магнитно LED осветление предлага елегантни интериорни решения за всеки дом, офис, магазин, галерия и други новообзаведени търговски или жилищни пространства...
Терморегулирането е един от основните инструменти, чрез който може да се погрижим отоплението в дома ни да е ефективно и в същото време да спестим от разходите за енергия през студените месеци...
Наближава най-доброто време от годината. Уютната обстановка и коледно настроение, внасят бодър празничен дух в твоя дом, а децата се вълнуват и нетърпеливо питат кога ще дойде времето за поставяне коледна украса...
Има майстори, за които килимът е черешката на тортата при обзавеждането на дома. Mr.Bricolage ти дава идеи какъв килим да избереш според желания ефект...

При изграждането на електрическа инсталация правилното поставяне на разпределителните и разклонителни кутии и конзоли е от съществено значение. Виж за какво служат и какви видове ще откриеш при нас!

Каква е функцията на разпределителната кутия

Предназначението на разпределителната кутия е да скрие кабелните връзки в стената. В нея се прави разпределянето на кабелите и проводниците в различни посоки. Обикновено е изработена от пластмаса или метал в кръгла, квадратна, осмоъгълна или друга форма. Вътре има кухина, в която се разполагат връзките, а отгоре - капак, който да предпазва от външни влияния. Важно е до нея да има осигурен лесен достъп, за да може да се осъществява поддръжка и да се извършват ремонти при нужда.

Разпределителните кутии са важен елемент от ел. инсталацията и такива има във всяко помещение. С тях са свързани всички консуматори на електричество: контакти, ключове, осветителни тела. Може да са с отворено окабеляване и с външен монтаж над стената или със скрит монтаж, замазани вътре в нея. Чрез тях трябва да има достъп до кабелите за ток, кабелна телевизия, интернет и др.

Функции на конзолите

Конзолите могат да са за монтаж в мазилка, в гипсокартон и др. Те закрепят съответния ключ, контакт или регулатор, като осигуряват безопасността му и дълготрайната му сигурна експлоатация. Конзолите могат да са с различни размери: единични, двойни, тройни и т.н.

Какви видове ще откриеш в раздела

  • разпределителни кутии за вграждане в гипсофазер;
  • разклонителни за гипсокартон;
  • единични, двойни, тройни и т.н. разпределителни кутии;
  • кръгли, овални и правоъгълни;
  • разклонителни FD7, FD12;
  • конзоли за открит или закрит монтаж;
  • конзоли за бойлер;
  • разклонителни за открит монтаж - противовлажни;
  • разклонителни IP44, IP54, IP55, IP56 и др.;
  • метални, пластмасови.

Защо да пазаруваш от Бриколаж

Предстои ти изграждане или ремонт на електрическа инсталация? В Бриколаж можеш да разчиташ за осигуряването на всички необходими елементи, свързани с процеса. От електроматериалите, през строителните материали до инструментите и аксесоарите. В каталога ни ще откриеш огромно разнообразие във всички продуктови категории, а цените са неустоими. Всеки месец предлагаме на твоето внимание стотици промоции и атрактивни отстъпки.

Поръчай онлайн до всяка точка на България с бърза и изгодна доставка!

Бърза и сигурна доставка до: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и други.
0