Количка
(56)

Разпределителни кутии

30
Релевантност

Идеи и съвети

Този въпрос става все по-актуален в контекста на нарастващата популярност на соларната енергия и стремежа към по-висока енергийна ефективност...
Ако обичаш да приветстваш новите сезони у дома с леко освежаване на декора, което отговаря на настроението, сезонният декор е подходящият за теб бърз и лесен начин да внесеш промени в интериора и визията на твоята стая...
Окосена трева, сухи листа, клони.....Не изхвърляйте растителните отпадъци от градината! Рециклирайте ги! Те могат да се превърнат в ценни помощници за изграждане и поддържане на красива и здрава градина...
В съвременния свят, където пространството често е ограничено, а ефективността и естетиката са от съществено значение, ширмът се превръща в ключов елемент в дизайна на кухнята. Но какво точно представлява и как използването му може да трансформира вашето помещение...

При изграждането на електрическа инсталация правилното поставяне на разпределителните и разклонителни кутии и конзоли е от съществено значение. Виж за какво служат и какви видове ще откриеш при нас!

Каква е функцията на разпределителната кутия

Предназначението на разпределителната кутия е да скрие кабелните връзки в стената. В нея се прави разпределянето на кабелите и проводниците в различни посоки. Обикновено е изработена от пластмаса или метал в кръгла, квадратна, осмоъгълна или друга форма. Вътре има кухина, в която се разполагат връзките, а отгоре - капак, който да предпазва от външни влияния. Важно е до нея да има осигурен лесен достъп, за да може да се осъществява поддръжка и да се извършват ремонти при нужда.

Разпределителните кутии са важен елемент от ел. инсталацията и такива има във всяко помещение. С тях са свързани всички консуматори на електричество: контакти, ключове, осветителни тела. Може да са с отворено окабеляване и с външен монтаж над стената или със скрит монтаж, замазани вътре в нея. Чрез тях трябва да има достъп до кабелите за ток, кабелна телевизия, интернет и др.

Функции на конзолите

Конзолите могат да са за монтаж в мазилка, в гипсокартон и др. Те закрепят съответния ключ, контакт или регулатор, като осигуряват безопасността му и дълготрайната му сигурна експлоатация. Конзолите могат да са с различни размери: единични, двойни, тройни и т.н.

Какви видове ще откриеш в раздела

  • разпределителни кутии за вграждане в гипсофазер;
  • разклонителни за гипсокартон;
  • единични, двойни, тройни и т.н. разпределителни кутии;
  • кръгли, овални и правоъгълни;
  • разклонителни FD7, FD12;
  • конзоли за открит или закрит монтаж;
  • конзоли за бойлер;
  • разклонителни за открит монтаж - противовлажни;
  • разклонителни IP44, IP54, IP55, IP56 и др.;
  • метални, пластмасови.

Защо да пазаруваш от Бриколаж

Предстои ти изграждане или ремонт на електрическа инсталация? В Бриколаж можеш да разчиташ за осигуряването на всички необходими елементи, свързани с процеса. От електроматериалите, през строителните материали до инструментите и аксесоарите. В каталога ни ще откриеш огромно разнообразие във всички продуктови категории, а цените са неустоими. Всеки месец предлагаме на твоето внимание стотици промоции и атрактивни отстъпки.

Поръчай онлайн до всяка точка на България с бърза и изгодна доставка!

Бърза и сигурна доставка до: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и други.
0