(158)

Електрически контакти

30
Релевантност

Идеи и съвети

Модерното магнитно LED осветление предлага елегантни интериорни решения за всеки дом, офис, магазин, галерия и други новообзаведени търговски или жилищни пространства...
Терморегулирането е един от основните инструменти, чрез който може да се погрижим отоплението в дома ни да е ефективно и в същото време да спестим от разходите за енергия през студените месеци...
Наближава най-доброто време от годината. Уютната обстановка и коледно настроение, внасят бодър празничен дух в твоя дом, а децата се вълнуват и нетърпеливо питат кога ще дойде времето за поставяне коледна украса...
Има майстори, за които килимът е черешката на тортата при обзавеждането на дома. Mr.Bricolage ти дава идеи какъв килим да избереш според желания ефект...

Правилният избор на качествен електрически контакт е от голямо значение, тъй като гарантира безопасността на тези, които го ползват. Как да се спреш на най-подходящия за всяко помещение? Виж нашите съвети.

Как да избереш електрически контакт

С избирането на качествен и надежден електрически контакт се редуцира както рискът от късо съединение, така и този от нежелано разместване и увисване на механизма.

При избора трябва да се съобразиш с типа на покритието, на което ще бъде монтажът. Ако е възможно да използвате 'скрит' контакт, той е доста по-естетичен - механизмът е вграден в стената или в съответната мебел, а на повърхността се вижда само плоската рамка и гнездото с дупки. Ако няма възможност за вграждане обаче, се насочи към по-обемен външен електрически модел, при който механизмът е събран в пластмасова кутия.

Съвременните електрически контакти се предлагат в разнообразни цветове. Ако ги монтираш на бяла стена, избраният вид е логично също да бъде бял. Ако обаче искаш да ги съчетаеш с обзавеждането, можеш да избереш някое от предложенията, наподобяващи дървена повърхност (дъб, кедър и др.), или от тези в различни цветове (слонова кост, сиви, кафяви, сребристи и др.).

Друга особеност, на която е добре да обърнеш внимание при избора, е, заземен ли е електрическият контакт. В момента почти всички предлагани на пазара модели са тип 'шуко' и имат изходи за заземяване, но все пак не пропускай да се увериш дали е така.

В случай, че избираш ел. устройството за пространство, което ще бъде изложено на променливи атмосферни условия или влага (например за тераса или за баня), насочи се към някое от противовлажните предложения: гумирани, с капак и др.

Ако пък в дома има малко дете, важно е всички гнезда, където то има достъп до ток, да бъдат със защита.

Какви видове предлагаме в раздела

  • външни и вътрешни електрически контакти;
  • единични или в блок: двойка, тройка, четворка и т.н.;
  • шуко;
  • бели и цветни;
  • за стена или панелни;
  • водоустойчиви;
  • със защита;
  • с капак;
  • с капак и ключалка;
  • куплунг.

Защо да изберете от Бриколаж

Доброто оборудване за дома личи във всеки малък детайл. Затова ние внимателно подбираме продуктите, които включваме в каталога на Бриколаж. За нас е важно всеки артикул да е с високо качество, отлична визия и достъпна цена. Предлагаме по нещо за всеки вкус и бюджет. Открий своите отлични находки! Поръчай изгодно и с доставка за цялата страна! Онлайн магазинът ни е на твое разположение 24 часа в денонощието, всеки ден от седмицата!

Бърза и сигурна доставка до: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и други.
0