(19)

Градински електрически косачки

Идеи и съвети

Модерното магнитно LED осветление предлага елегантни интериорни решения за всеки дом, офис, магазин, галерия и други новообзаведени търговски или жилищни пространства...
Терморегулирането е един от основните инструменти, чрез който може да се погрижим отоплението в дома ни да е ефективно и в същото време да спестим от разходите за енергия през студените месеци...
Наближава най-доброто време от годината. Уютната обстановка и коледно настроение, внасят бодър празничен дух в твоя дом, а децата се вълнуват и нетърпеливо питат кога ще дойде времето за поставяне коледна украса...
Има майстори, за които килимът е черешката на тортата при обзавеждането на дома. Mr.Bricolage ти дава идеи какъв килим да избереш според желания ефект...

Защо да избереш електрическа косачка

Поддържаната тревна площ изглежда чудесно, когато за нея се полагат редовни грижи. Добре окосената морава създава усещане за ред и същевременно ухае на свежест. Как обаче да постигнеш това? Доколко електрическата косачка е надеждно средство? Виж повече за нейните характеристики!

Какво трябва да знаеш при избор на косачка

Покупката на косачка за трева е дългосрочна инвестиция и е важно изборът ѝ да бъде добре обмислен.

Основен фактор при избора трябва да бъде самият терен. Важно е с каква площ и с какви характеристики е теренът, дали има неравности и наклон. В зависимост от това дали има чести завои, дървета и стеснени пространства, трябва да обърнеш внимание на широчината на косене на съответния модел. Ако пък има наклон, полезна ще ти бъде машина със задвижване, или самоходна косачка. От значение е и типът трева, която трябва да се третира.

Честотата, с която ще се коси тревата, също има своето значение при избора на устройство.

Трябва да се вземе предвид и физическата кондиция на човека, който ще извършва косенето. Важно е да съобразиш модела с неговите възможности.

Какви са предимствата на електрическите косачки за трева

  • Ниско тегло. Сравнително леки са заради малкото си шаси;
  • Лесно управление. Манипулацията им е елементарна и не изисква сериозна подготовка;
  • Поддръжка. Разходите за поддръжка на електрическите модели са минимални;
  • Изгодна цена. Този тип косачки са сравнително евтини и достъпни за всяко стопанство;
  • Екологични. Не отделят вредни газове при работа;
  • Тихи. За разлика от бензиновите модели, тук задвижващите елементи са по-малко и двигателят не бръмчи.

Кога са подходящи

Обикновено електрическите косачки са предпочитани за малки и средни тревни площи (до 800 м2). Това е обусловено от една страна от наличието на кабел, който ограничава обсега на действието, а от друга - от сравнително малкия размер на коша за събиране на трева. Той трябва да се изпразва сравнително често, което прекъсва процеса.

Тези електрически варианти за трева са предпочитани от начинаещи, а се използват без проблем също от възрастни хора и от жени заради ниското си тегло и лесно управление.

Най-купувани марки в Mr.Bricolage и защо

Сред най-търсените видове електрически градински косачки във физическите магазини на Бриколаж и онлайн на нашия сайт са машините на Bosch, Inventiv, Alpina, Gardenia. Марките, които са известни със своите качествени устройства, предлагат в нашия каталог изгодни оферти с многобройни функции. Сред тях са различни степени на косене, функция мулчиране, сгъваема дръжка и др. Ще откриеш и отлични самоходни електрически модели.

Бърза и сигурна доставка до: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и други.
0