Национален телефон за информация и поръчки070088111 
Информация за поръчка на всички услуги виж тук

Градински електрически косачки

Пазарувай по оферти

Пазарувай по цена

119.99 лв. 4199 лв.

Пазарувай по Марка

Пазарувай по магазин

  • 1(current)
  • 2
Намерени 24 продукта
  • 1(current)
  • 2

Защо да избереш електрическа косачка

Поддържаната тревна площ изглежда чудесно, когато за нея се полагат редовни грижи. Добре окосената морава създава усещане за ред и същевременно ухае на свежест. Как обаче да постигнеш това? Доколко електрическата косачка е надеждно средство? Виж повече за нейните характеристики!

Какво трябва да знаеш при избор на косачка

Покупката на косачка за трева е дългосрочна инвестиция и е важно изборът ѝ да бъде добре обмислен.

Основен фактор при избора трябва да бъде самият терен. Важно е с каква площ и с какви характеристики е теренът, дали има неравности и наклон. В зависимост от това дали има чести завои, дървета и стеснени пространства, трябва да обърнеш внимание на широчината на косене на съответния модел. Ако пък има наклон, полезна ще ти бъде машина със задвижване, или самоходна косачка. От значение е и типът трева, която трябва да се третира.

Честотата, с която ще се коси тревата, също има своето значение при избора на устройство.

Трябва да се вземе предвид и физическата кондиция на човека, който ще извършва косенето. Важно е да съобразиш модела с неговите възможности.

Какви са предимствата на електрическите косачки за трева

  • Ниско тегло. Сравнително леки са заради малкото си шаси;
  • Лесно управление. Манипулацията им е елементарна и не изисква сериозна подготовка;
  • Поддръжка. Разходите за поддръжка на електрическите модели са минимални;
  • Изгодна цена. Този тип косачки са сравнително евтини и достъпни за всяко стопанство;
  • Екологични. Не отделят вредни газове при работа;
  • Тихи. За разлика от бензиновите модели, тук задвижващите елементи са по-малко и двигателят не бръмчи.

Кога са подходящи

Обикновено електрическите косачки са предпочитани за малки и средни тревни площи (до 800 м2). Това е обусловено от една страна от наличието на кабел, който ограничава обсега на действието, а от друга – от сравнително малкия размер на коша за събиране на трева. Той трябва да се изпразва сравнително често, което прекъсва процеса.

Тези електрически варианти за трева са предпочитани от начинаещи, а се използват без проблем също от възрастни хора и от жени заради ниското си тегло и лесно управление.

Най-купувани марки в Mr.Bricolage и защо

Сред най-търсените видове електрически градински косачки във физическите магазини на Бриколаж и онлайн на нашия сайт са машините на Bosch, Inventiv, Alpina, Gardenia. Марките, които са известни със своите качествени устройства, предлагат в нашия каталог изгодни оферти с многобройни функции. Сред тях са различни степени на косене, функция мулчиране, сгъваема дръжка и др. Ще откриеш и отлични самоходни електрически модели.