Национален телефон за информация и поръчки: 070088111 

Безплатна доставка на всички онлайн поръчки над 300 лв

Латекс за баня

Пазарувай по оферти

Пазарувай по цена

10.99 лв. 46.49 лв.

Пазарувай по Марка

Пазарувай по магазин

Намерени 10 продукта

 

Латексът за баня има специфичен състав и функция. Създаден е специално за влажни затворени пространства и главната му цел е да предпази стените и таваните от мухъл и плесен, които традиционно се появяват в такива помещения. Това се постига с помощта на дишащата функция, както и на вложените бактерицидни и фунгицидни съставки, които намаляват вредата от честото мокрене.

Какви видове има

В онлайн магазина Mr Bricolage можеш да намериш латекс за баня с различни характеристики:

  • За силно влажни помещения;
  • За слабо влажни помещения;
  • С подсилени антисептични функции;
  • С възможност за тониране.

Преди да избереш боята за мокрото помещение, трябва да знаеш на колко точно влага ще е подложено. Силно влажните места като баните изискват продукт с високо ниво на водоустойчивост, защото се предполага директно мокрене. По-слабо влажните помещения като кухните нямат нужда от толкова високи нива на тази характеристика.

Подсилените антисептични функции се налагат при избора на латекс за лекарски кабинети, лаборатории, складове на хранително-вкусовата промишленост, сгради с обществени функции.

Латексът за баня се предлага само в бял цвят, а ако търсиш цветен, възможностите за тониране трябва да се проверят отделно, тъй като не всеки може да се оцветява.

Съвети от Бриколаж преди полагане

Преди да бъде положен латексът за баня, се изисква подготовка на повърхността отдолу. Различните марки имат различни специфични изисквания, но основното е повърхността да бъде суха, чиста и гладка. В случай, че трябва да се боядисва повърхност, покрита с постна боя, е добре да се направи грундиране с посочени от фирмата-производител продукти. Дефектите и неравностите се изравняват с шпакловъчна смес, а ако има големи напластявания от стара боя или мръсотия, те се отстраняват механично преди полагането на грундираща смес.

Макар и да циркулират различни мнения, не е препоръчително да се полага латекс върху блажна боя, тъй като двата продукта са на различна основа и няма да се получи добро спояване между тях, а това е предпоставка за дефектиране вбъдеще. Ако стените във влажното помещение са обработени с такава боя, най-напред я отстрани, преди да пристъпиш към полагането на водоустойчива боя. А ако това е невъзможно, се предлагат специални контактни грундове, които да позволят добър резултат в този случай.

При възникнали въпроси винаги можеш да се обърнеш към специалистите на Mr. Bricolage, които да ти помогнат с професионален съвет при избора на боя за баня в разфасовка, подходяща за твоите нужди и цена, съобразена с бюджета ти.