Национален телефон за информация и поръчки: 070088111 

Безплатна доставка на всички онлайн поръчки над 300 лв

Облицовки и бои за баня

Намерени 0 продукта

Какви облицовки и бои са подходящи за банята

Кое решение е най-практично за стените на банята? Виж нашите предложения за облицовки!

Какви видове облицовки са подходящи за банята

Плочките са класика, но те не са единственият вариант за покриване на стените и тавана на банята. Сред алтернативите се нареждат различни видове облицовки:

  • Латекс. Влагоустойчив, в бяло. В каталога на Бриколаж ще откриете продукти от този тип на марките Леко, Дисповит, Dekorator, Dulux, Vitex и др.; 
  • Тапети. От PVC и винил. Не поемат влага. Дизайните са разнообразни: в различни цветове, с флорални мотиви, геометрични фигури, наподобяващи плочки, тухли, каменни стени и т.н. Също са подходящи за различни влажни помещения;
  • Ламперия. ПВЦ и МДФ. Лесно за почистване покритие, стилно и трайно. Стенните плоскости може да са едноцветни или с имитация на дървени повърхности, плочки, камък и др.;
  • Окачени тавани. Качествено решение. Водоустойчиво и дълготрайно. При нужда или повреда е лесно да се подмени отделен елемент, без да се нарушава цялостната структура на облицовката. Окаченият таван предоставя лесен достъп до вентилацията и електрическата инсталация.

Какво трябва да знаем за боите за баня

Боята за баня е отлична за цялостна или допълваща декорация. Тя може да покрива цялата стена или само горната ѝ част, ако в долната са залепени плочки.

Специалният латекс за влажни помещения е перфектно решение за баня, кухня, мазе и други места, където обичайно има силни изпарения. Формулата му е разработена така, че по повърхността му да не се развиват плесени и мухъл. Боята запазва белотата си въпреки влажния въздух.

Нанасят се с четка, валяк или пистолет. Боите имат добра покривност, но е важно да се нанасят върху равни чисти повърхности, без останали по тях ронливи материали, прах или мазнини. Изсъхването е доста бързо – от 30 минути до няколко часа за продуктите на различни марки.

Съвети за предпазване от мухъл от Mr. Bricolage

На първо място е важно да се погрижите за превенцията. Изберете специални материали, които не задържат мухъл (водоустойчиви облицовки като тапети и плоскости). От съществено значение е да осигурите добра вентилация на помещението, за да може влажността да се регулира естествено. Ако е необходимо, регулярно употребявайте качествени препарати против мухъл на проблемните места.

В продуктовите категории на Mr. Bricolage предлагаме облицовки с доказани качества и отлични показатели. Разгледайте каталога ни и подберете точните съчетания от цветове и материали на отлични цени!