Национален телефон070088111
Работно време: понеделник  – събота от 8 до 20 ч, неделя от 8:30 до 19:30 ч. 
Всички магазини Mr.Bricolage без този в София Ринг Мол работят при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Душ кабини

Пазарувай по магазин

Намерени 12 продукта

Каква душ кабина да избереш

Душ кабината внася ред в банята, прави я по-функционална и практична. Как обаче да избереш точния модел?

За какъв тип бани са подходящи душ кабините

Ако банята ти е твърде малка, задачата става доста сложна. В малкото пространство отварянето на вратата на кабината е проблемно. За такива тесни помещения е добре да заложиш на модел с плъзгащи се врати. Добро решение е да е с обла или ъглова форма, което ще спести пространство.

За по-големи бани можеш да избираш свободно. Имаш зелена светлина да се спреш на асиметрични, правоъгълни и други интересни модели, които предлагат повече свобода на движенията.

В какви размери най-често ще ги видиш

Размерите варират, но не в особено големи рамки – говорим за „кабина“, така че няма как тя да е много обширна. Най-малките предложения в нашия каталог са доста компактни. Можеш да се спреш на квадратен модел със стени широки 80х80 см или на такъв с овална врата с размери 90х90 см. По-големите правоъгълни предложения достигат до 80х120 см.

Кои са основните части на душ кабините

  • Гръб – това е задната част, която е долепена до стената на банята. Може да е бял, тъмен или да е от прозрачно стъкло;
  • Врата – може да се отваря напред или да се плъзга;
  • Корито – следва формата на кабината и предпазва от разтичане на водата из цялата баня. Може да е от порцелан, акрил или друг материал. В него се монтира сифонът. Някои модели са без корито и при тях се поставя само праг, който може да се вгради в плочките;
  • Стъкло – стъклото за тези душ съоръжения задължително е закалено и дебело поне 6 мм. Може да е прозрачно (дава усещане за повече широчина) или тонирано (осигурява повече дискретност;
  • Уплътнения. Те служат за осигуряването на херметичността на сглобяемата душ конструкция и осигуряват здравината ѝ. Тяхно основно предимство е еластичността им, но е задължително също да са устойчиви на влага, на съпротивление и на температурни промени;
  • Ролки. Те отговарят за придвижването на вратата, ако тя е плъзгаща.

Съвети за покупката от Mr. Bricolage

Преди да заявиш избраната душ кабина, важно е да си сигурен, че имаш коректните мерки на пространството, с което разполагаш в банята и си предвидил място за отваряне и затваряне на вратите. Обърни внимание също дали избраният модел е ляв или десен и дали отговаря на разположението на твоя душ.

На нашите страници ще откриеш разнообразни красиви и надеждни предложения от реномирани производители. Дори и най-евтините от тях са с гаранционен срок от поне 2 години. Обърни внимание и на актуалните промоции! В каталога ни винаги има оферти на неустоими цени. Ако пък в момента не можеш да си позволиш подобна инвестиция, възползвай се от възможностите за покупка на изплащане.