Национален телефон за информация и поръчки: 070088111 

Безплатна доставка за всички онлайн поръчки над 300лв в периода от 25.05.2023. до 25.06.2023.

Системи за стелажи

Пазарувай по цена

1.79 лв. 17.49 лв.

Пазарувай по Марка

Пазарувай по магазин

  • 1(current)
  • 2
Намерени 26 продукта
  • 1(current)
  • 2

Подвижните и статични етажерки, полици и стелажи са неизменна част от оборудването на всяко едно жилище и обществена сграда. Те придават завършен вид на помещението, въдворяват ред и ни помагат да организиранизираме вещите си.

За да можем да бъдем спокойни, че няма опасност стелажите да паднат, на помощ идват специално разработените стелажни системи. Те представляват компоненти, с чиято помощ рафтове, изработени от различни материали, като дърво или стъкло, се прикрепят за стената. Тези компоненти често са наричани рафтоносачи и стъклодържачи. Подходящи са както за дома и офиса, така и за складове и за магазини.

От какви видове рафтоносачи и стъклодържачи можем да изберем

Когато ни се налага изборът на рафтоносачи, разбираме, че съществува голям диапазон от възможности и често изпитваме съмнения на кой вариант точно да се спрем. Това е напълно нормално, тъй като, ако рафтовете не са монтирани достатъчно надеждно, са възможни нежелани инциденти.

Ако обаче предварително сме проучили какви видове рафтоносачи и стъклодържачи се предлагат, ще улесним избора си до голяма степен и ще сме сигурни, че сме взели правилно и информирано решение. Можем да избираме от следните видове:

     • За скрит монтаж. Поставянето им се извършва чрез вкопаване в етажерката. По този начин монтажният елемент остава скрит, постига се много по-изчистен вид и се създава впечатление, че лавицата е монтирана директно в стената;

     • За стъкло. Това са така наречените стъклодържачи, които са специално проектирани за монтаж към стъклени лавици. Обикновено стъклодържачите разполагат със специални гумирани вложки;

     • За пдч и дърво. Най-често са изработени от метал, а монтажът им изисква да имаме поне базови познания за този тип дейност;

     • За гардероб. С тяхна помощ можем да монтираме допълнителни етажерки в гардероба и по този начин да оползотворим максимално пространството в него като наредим повече вещи.

На какво да обърнем внимание при избора им

Едно от най-важните неща е от какъв материал са изработени. Най-предпочитани са железните рафтодържачи, тъй като осигуряват най-голяма стабилност. Друг съществен аспект, на който трябва да обърнем внимание, е  какво ще съхраняваме на рафтовете и на какво натоварване ще бъдат подложени те. Ако тежестта ще бъде по-голяма, трябва да заложим на по-издръжливи и масивни рафтоносачи и стъклодържачи.

Защо да се довериш на онлайн магазин Мосю Бриколаж

При нас ще откриеш огромно разнообразие от висококачествени рафтоносачи и стъклодържачи от реномирани производители и на достъпни цени. Разгледай и направи своя избор още сега!