Национален телефон за информация и поръчки: 070088111 

Безплатна доставка за всички онлайн поръчки над 300лв в периода от 25.05.2023. до 25.06.2023.

Автомати за врати

Пазарувай по цена

44.99 лв. 124.99 лв.

Пазарувай по Марка

Пазарувай по Максимална ширина на вратата

Пазарувай по магазин

Намерени 18 продукта

Основни характеристики

Вратите в нашия дом са завършващ елемент, който разделя жилището ни на функционални зони и му придава завършен вид. Рядко се замисляме на каква засилена експлоатация са подложени всекидневно. Това важи с пълна сила за домовете на многочленните семейства и обществените сгради, където потокът от хора е най-интензивен. Непрекъснатото влизане и излизане води до износване на конструкцията и нежелано скърцане. Най-много се износват автоматите. Те представляват специални механизми, чиято функция е отварянето и затварянето на вратата да става по плавен начин.

Как се извършва смяната им

Бързата амортизация на автоматите много често налага те да бъдат сменени. За щастие съществува голямо разнообразие от решения за плавно затваряне и всеки от тях пристига с инструкции за употреба. По този начин можем лесно да се справим с монтажа им. Той се осъществява, като автоматът и плъзгащото рамо се монтират в крилото и касата на вратата с помощта на болтове. След като ги поставим, посредством клапаните за регулиране, можем лесно да настроим силата и скоростта на затваряне.

Как да го изберем

Преди да направиш своя избор, трябва да вземеш предвид няколко неща:

• Лява или дясна е нашата врата. Това можеш да определиш много лесно. Ако отваряйки я към теб, пантите се падат отляво, то вратата се определя като лява. И обратното - ако при отварянето й, пантите се намират от дясната ти страна, това означава, че е дясна. В инструкциите за монтаж, които ще получиш, ще бъде подробно описано как да я монтираш според това дали вратата е с ляво или дясно отваряне;

• Вратата ти външна или вътрешна е. Важно е да имаш предвид, че когато извършваш монтирането на автомат на интериорна врата, можеш да поставиш автомата както от външната, така и от вътрешната страна. Когато обаче монтираш на външна врата, трябва задължително да го поставиш от вътрешната страна на вратата. По този начин ще го предпазим от външните атмосферни влияния, като дъжд, слънце и вятър;

• Цветът на врата. Автоматът, който ще избереш, освен да служи за средство за затваряне и отваряне, може да внесе и чудесен акцент в твоя интериор. Добра идея е да го избереш в цветовата гама на останалите мебели или точно обратното, да заложиш на контраста.

Защо да се доверим на онлайн магазин Мосю Бриколаж

Ако желаеш да се сдобиеш с наистина качествен продукт, разгледай нашите предложения! При нас ще откриеш голямо разнообразие на достъпни цени.