Национален телефон за информация и поръчки: 070088111 

Безплатна доставка за всички онлайн поръчки над 300лв в периода от 25.05.2023. до 25.06.2023.

Аксесоари за врати и прозорци

Пазарувай по цена

0.08 лв. 59.99 лв.

Пазарувай по Марка

Пазарувай по Диаметър (ММ)

Пазарувай по магазин

  • 1(current)
  • 2
  • 3
Намерени 116 продукта
  • 1(current)
  • 2
  • 3

Във всяко едно жилище, освен големите мебели и електроуреди, своето място заемат и по-дребните вещи. Независимо дали става въпрос за сувенирите със сантиментална за нас стойност или за по-функционалните аксесоари, които изпълняват определена цел, именно те превръщат къщата или апартамента ни в дом.

Едни от най-често използваните аксесоари, с които е добре да се сдобием, несъмнено са стоперите за врати и прозорци. Правилно подбрани могат да ни спестят доста неприятности. Тяхното предназначение е да предотвратят блъскането на дръжките на вратите и прозорците в стените и от падането на боя и мазилка. А поставени на прозорците, могат дори да ни предпазят от счупване на целия прозорец, поради силния вятър.

По този начин само с използването на един аксесоар можем да си спестим значителни суми за ремонт. Освен това стоперите ни предпазват от неприятния шум и гарантират спокойствието ни. Ако са подбрани правилно, изпълняват и декоративна функция и могат да бъдат интересен акцент в нашия интериор.

Какви видове стопери има

Съществуват много различни видове. Те се различават по материала, от който са изработени и по начина си на монтиране. Това какъв точно ще избереш, зависи изцяло от твоите индивидуални нужди и предпочитания и от това за каква стая ще използваш стопера - дневна, кухня или детска.

• Самозалепващи. Най-често те са силиконови, тъй като този материал има свойството да поглъща вибрациите и шума и предпазва повърхностите от надраскване. Освен това не се нуждаят от специален монтаж. Фактът, че са лепящи, превръща поставянето им в детска игра. Друг техен плюс е, че не изискват сериозна инвестиция, защото са сравнително евтини. Повечето са подходящи както за врати, така и за прозорци;

• За плъзгащи врати. Ако разполагаш с точно такава врата, най-вероятно знаеш, че те много често имат склонност да се отварят и затварят сами. Използвайки специално предназначените за нея стопери, ще предотвратиш това и то без да нарушиш естетиката й;

• Подови. Това са и най-разпространените видове. Поставят се много лесно, директно на подовата настилка. За тази цел нямаш нужда от специални умения или инструменти. Предлагат се в различни форми, например колона или топка. Съществува и богат избор на цветове;

• Стенни. Те се поставят една идея по-трудно от подовите. Целта им е да предпазят стената от дръжката на вратата, защото както най-вероятно си забелязал, при дългогодишна експлоатация на стената остават нежелани драскотини. Могат да се ползват както за външни и интериорни врати, така и за прозорци.

Защо да ни се довериш

В онлайн магазин Мосю Бриколаж ще откриеш широка гама от стопери за врати и прозорци от реномирани производители и на достъпни цени. Разгледай предложенията ни!