Количка
(5)

Гипсови шпакловки

Идеи и съвети

Нашите модерни готови решения за баня са вдъхновяващи и полезни за всеки дом. Те улесняват ежедневието, добавяйки стил и уют към интериора.
Тук ще ти покажем как с малки усилия можеш да водиш по-екологичен начин на живот. Да пестиш енергията и водата, да ограничаваш отпадъците...
Градинските мебели са неизменна част от устройството на всяка градина или тераса, особено когато очакваш гости на открито. Поставянето на маси и столове в двора преди партито е ключов момент за създаване на комфортна обстановка за твоите гости...
Време е да се насладиш на слънчевите дни и за срещи с приятели на открито и няма нищо по-приятно от събирането с тях край барбекюто. Ако още се чудиш какво барбекю да избереш, виж нашите съвети и избери идеалния за теб модел...

Гипсови шпакловки

Преди да се премине към боядисване, важно е стените и таваните да бъдат шпакловани. Шпакловката е слоят, който изравнява всички неравности и придава перфектен вид на обработваемата повърхност. Тя представлява суха смес, която се разрежда с необходимото количество вода. Може да се използва в сухи и влажни помещения, в зависимост от избрания продукт. Според вида най-общо шпакловките разделяме са:

  • готови шпакловъчни смеси;
  • гипсови;
  • циментови.

Всеки вид има своите характеристики, с които е добре да се съобразиш. Продуктите имат описание, което ще ти помогне да се ориентираш добре, когато купуваш. Тъй като шпакловката попива равномерно, ако решиш да залепиш тапети, то те ще са качествено залепени. Сместа се нанася в два слоя, като първият трябва да бъде по-дебел и по-еластичен, за да може след като изсъхване да не се напука или повреди. Вторият слой е последният и трябва да бъде тънък, като дебелината на двата общо не трябва да бъде повече от тази, посочена на етикета на продукта. В онлайн каталога на Бриколаж ще намериш разнообразие от предложения на различни производители, сред които да намериш най-доброто за теб.

Как се шпаклова с гипсова шпакловка

Нека отново започнем с това, че стената трябва да бъде предварително подготвена. Стените, върху които ще се работи, трябва предварително да бъдат почистени от ронливи части, с помощта на четка или метличка. Гипсовата шпакловка се разбърква около 3-4 минути, след което се оставя да постои още толкова. При нанасяне на 'първа ръка'; се започва от горния ляв ъгъл надясно, като първо се минава горната част на стената, след което се продължава с долната част на повърхността. Ако има нужда, с няколко допълнителни движения, поправи неравностите. След подравняването е време за нанасяне на 'втора ръка';. При нея процедурата е същата. Разликата е, че количеството смес, която се използва е по-малко, а натискът, с които се полага е една идея по-силен. Използването на гипсова шпакловка не е изключително труден процес, но си има своите тънкости. Тъй като дълго време след това ще гледаш стените и таваните, добре е, да бъдат прецизно направени. Съветваме те да се обърнеш към майстор в областта, който знае как най-добре да си свърши работата.

Колко време съхне

Всеки продукт има описание, което показва как да се приготви и колко време му е необходимо да изсъхне. Трудно е да се каже колко часа точно са необходими, тъй като между нанасянето на двата слоя също има определен интервал от време. Ориентировъчно, това което можем да кажем е, че са необходими около 90 минути, след напълно приключване на работата. Разбира се, различни фактори като топлина и влажност, оказват своето влияние. Добре е да наблюдаваш и процеса на съхнене и чак, когато си напълно убеден, че е готово, да преминеш към боядисване или лепене на тапети, например.


Бърза и сигурна доставка до:
Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и други.

0