Грахът притежава превъзходен вкус, богата текстура и полезни за здравето хранителни вещества като скорбяла, витамин С, витамин К, манган, диетични фибри. Спомага за добър метаболизъм и е източник на много полезна енергия! Подходящ за готвене, консервиране и замразяване. Грахът е растение на прохладния климат. Най-подходящият срок за сеитба е края на февруари или началото на март, когато температурата на въздуха трайно надвишава 4-6°С. Грижите през вегетацията се състоят в почистване от плевели, като се внимава да не се наруши кореновата система. Полива се при нужда и се обръща внимание на борбата с болести и вредители. Късен Сорт. Набръчкани грахчета, права, полу притъпена шушулка . След около 75 дни е готов за беритба. Растението достига 80 см височина. Размерът на шушулката е около 11 см и съдържа между 7-9 грахчета.
Приложение: За пряка консумация Годишност: Едногодишно растение Експозиция: слънце Сорт: Късен сорт Посевна норма: 1500г/100м2 Размер на плода/цвета: 11 см Сеитба на открито: II-III Беритба: ІV-VI