Сортът домат Сърцето на Албенга ще запомните с невероятно интересната му крушовидна форма с добре изразено оребряване и наситено червения му цвят. Това е висококачествен италиански сорт домат.
Това е висококачествен италиански сорт домат. Вкусът му невероятен – месест, сочен и ароматен и за да му се насладите докрай ви препоръчваме да консумирате Сърцето на Албенга в свеж вид.
Точно заради вкуса от него се приготвят и впечатляващи сосове и ястия.
Името му идва от град Албенга в Италия, който е известен със зеленчукопроизводството си.
Сортът е ранен, подходящ за колово отглеждане. Формира мощни, добре облистени растения.
Срок на засяване:
• за ранно производство: 20 януари - 25 февруари • за средно ранно производство: 1 - 30 март • за късно производство: 25 април - 10 май
• Посевна норма: Посевна норма: 2-3 г/100 м2 • Размер на плода/цвета: 200-220 гр • Добив: 600-650 кг/100 м2 • Сеитба за разсад: Януари - Февруари • Сеитба на открито: Март - Април • Беритба: Юли - Октомври