Количка
(10)

Килими за детска стая

Идеи и съвети

Този въпрос става все по-актуален в контекста на нарастващата популярност на соларната енергия и стремежа към по-висока енергийна ефективност...
Ако обичаш да приветстваш новите сезони у дома с леко освежаване на декора, което отговаря на настроението, сезонният декор е подходящият за теб бърз и лесен начин да внесеш промени в интериора и визията на твоята стая...
Окосена трева, сухи листа, клони.....Не изхвърляйте растителните отпадъци от градината! Рециклирайте ги! Те могат да се превърнат в ценни помощници за изграждане и поддържане на красива и здрава градина...
В съвременния свят, където пространството често е ограничено, а ефективността и естетиката са от съществено значение, ширмът се превръща в ключов елемент в дизайна на кухнята. Но какво точно представлява и как използването му може да трансформира вашето помещение...

Какъв килим да избереш за детската стая? Как да съчетаеш перфектната визия с функционалността? Виж съветите на Бриколаж!

Какъв килим е нужен за детската стая

Големина

Разположението на стаята оказва решаващо значение и за формата, и размера на килима. Ако мебелите са подредени така, че да обособят помежду си свободна зона за игри, килимчето трябва да е именно там. На него детето ще може да играе, да чете, да реди конструктор и пъзел.

Ако пък предпочиташ детският килим да покрива по-голяма част от пода, избери голям размер, върху който да са стъпили краката на мебелите (легло, бюро, гардероб). Важно е, ако в тази конфигурация има стол, той да се намира или изцяло върху текстилната повърхност, или изцяло извън нея, за да не се придвижва постоянно по ръба (това би довело до неудобство и евентуално - до огъване на краищата).

Дизайн

Детската стая обикновено е подчинена на конкретна тема. С нея са съобразени мебелите, стените, текстилните елементи (пердета, покривала за легло). Важно е в нея да се вписва и детският килим. Ако пък останалата част от обзавеждането няма конкретни изображения и детайли, а е аранжирана само като цветови нюанси, килимът може да бъде свежият акцент, който да придаде настроение.

Сред най-предпочитаните модели за момче са килимчетата с пътища, къщи и градове. Те са чудесно поле за игри: по улиците могат да се карат коли, да се разхождат динозаври и супер герои, да се строят кули.

За момиче можете да заложиш на класически красиви и стилни изображения: пеперудки, звезди, цветя.

Ако детето е по-малко, обикновено се радва и на дизайн с любими герои от филмчета и книжки: Спайдърмен, Мечо Пух, Мики Маус, принцесите на Дисни и др.

Материя

Важно е материята на килима за детската стая да е едновременно топлеща, здрава и да се чисти лесно. Често изборът се насочва към мокетен модел, тъй като запазва цветовете си дълго, задържа топлината и е антибактериален, в следствие на което трудно се замърсява.

Какви видове ще откриеш в раздела

• с различни размери: 100х150 см, 150х200 см, 120х170 см;

• с градове и улици;

• с картинки;

• с универсални изображения, подходящи за момченца и момиченца като облачета и др.

Защо да избереш от Бриколаж

Имаш нужда от свежи идеи за детската стая? Ще ги откриеш в каталога на Бриколаж! Веригата предлага пълно обзавеждане и разнообразие от аксесоари за комфорта на малчуганите. При това - на отлични цени.

Разгледай актуалните промоции и евтини находки! Поръчай онлайн с доставка до цялата страна! Магазини Бриколаж са твоят съюзник при реализацията и на най-смелите проекти.

Бърза и сигурна доставка до: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и други.
0