(10)

Килими за детска стая

Идеи и съвети

Лалето е бижу, открояващо се с яркия си цвят и позната форма, напомняща началото на пролетта. Щом земята започне да се пробужда от зимен сън, с очакване наблюдаваме как тези синьо-зелени листа започват да се подават да повърхността...
Кухните Винтидж се отличават с практичен и естетически издържан дизайн, съчетаващ в себе си вечно актуалния ретро стил, който носи необходимата доза вълшебство и романтика в забързаното съвременно ежедневие...
Създай съвършен кът за четене в дома си. Можеш да го разположиш и в по-скромно пространство, тъй като композицията му изисква сравнително малко място и по-интимна обстановка. Не е необходимо да изграждаш допълнителни вътрешни стени или да се ангажираш със сериозна ремонтна дейност...
Има майстори, за които килимът е черешката на тортата при обзавеждането на дома. Mr.Bricolage ти дава идеи какъв килим да избереш според желания ефект...

Какъв килим да избереш за детската стая? Как да съчетаеш перфектната визия с функционалността? Виж съветите на Бриколаж!

Какъв килим е нужен за детската стая

Големина

Разположението на стаята оказва решаващо значение и за формата, и размера на килима. Ако мебелите са подредени така, че да обособят помежду си свободна зона за игри, килимчето трябва да е именно там. На него детето ще може да играе, да чете, да реди конструктор и пъзел.

Ако пък предпочиташ детският килим да покрива по-голяма част от пода, избери голям размер, върху който да са стъпили краката на мебелите (легло, бюро, гардероб). Важно е, ако в тази конфигурация има стол, той да се намира или изцяло върху текстилната повърхност, или изцяло извън нея, за да не се придвижва постоянно по ръба (това би довело до неудобство и евентуално - до огъване на краищата).

Дизайн

Детската стая обикновено е подчинена на конкретна тема. С нея са съобразени мебелите, стените, текстилните елементи (пердета, покривала за легло). Важно е в нея да се вписва и детският килим. Ако пък останалата част от обзавеждането няма конкретни изображения и детайли, а е аранжирана само като цветови нюанси, килимът може да бъде свежият акцент, който да придаде настроение.

Сред най-предпочитаните модели за момче са килимчетата с пътища, къщи и градове. Те са чудесно поле за игри: по улиците могат да се карат коли, да се разхождат динозаври и супер герои, да се строят кули.

За момиче можете да заложиш на класически красиви и стилни изображения: пеперудки, звезди, цветя.

Ако детето е по-малко, обикновено се радва и на дизайн с любими герои от филмчета и книжки: Спайдърмен, Мечо Пух, Мики Маус, принцесите на Дисни и др.

Материя

Важно е материята на килима за детската стая да е едновременно топлеща, здрава и да се чисти лесно. Често изборът се насочва към мокетен модел, тъй като запазва цветовете си дълго, задържа топлината и е антибактериален, в следствие на което трудно се замърсява.

Какви видове ще откриеш в раздела

• с различни размери: 100х150 см, 150х200 см, 120х170 см;

• с градове и улици;

• с картинки;

• с универсални изображения, подходящи за момченца и момиченца като облачета и др.

Защо да избереш от Бриколаж

Имаш нужда от свежи идеи за детската стая? Ще ги откриеш в каталога на Бриколаж! Веригата предлага пълно обзавеждане и разнообразие от аксесоари за комфорта на малчуганите. При това - на отлични цени.

Разгледай актуалните промоции и евтини находки! Поръчай онлайн с доставка до цялата страна! Магазини Бриколаж са твоят съюзник при реализацията и на най-смелите проекти.

Бърза и сигурна доставка до: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и други.
0