Идеи и съвети

Лалето е бижу, открояващо се с яркия си цвят и позната форма, напомняща началото на пролетта. Щом земята започне да се пробужда от зимен сън, с очакване наблюдаваме как тези синьо-зелени листа започват да се подават да повърхността...
Кухните Винтидж се отличават с практичен и естетически издържан дизайн, съчетаващ в себе си вечно актуалния ретро стил, който носи необходимата доза вълшебство и романтика в забързаното съвременно ежедневие...
Създай съвършен кът за четене в дома си. Можеш да го разположиш и в по-скромно пространство, тъй като композицията му изисква сравнително малко място и по-интимна обстановка. Не е необходимо да изграждаш допълнителни вътрешни стени или да се ангажираш със сериозна ремонтна дейност...
Има майстори, за които килимът е черешката на тортата при обзавеждането на дома. Mr.Bricolage ти дава идеи какъв килим да избереш според желания ефект...

Отопление на дърва

Отоплението на дърва се използва още от древни времена, когато е нямало електричество и уреди, но потребността от уют и топлина е била също толкова голяма, колкото е и сега. Използвайки дървесина за постигане на оптимални температури, когато навън градусите са под нулата, ни дава усещане за комфорт и гаранция за ниски сметки за ток в края на месеца. Можем да изберем камина с дърва както за едно единствено помещение, така и за целия дом, като във втория случай ще ни е необходим монтаж на система с вода - водна риза.

Защо да изберем уреди за отопление на дърва

Предимствата от отоплението на дървесина са неизброими. Добре е да си наясно с тях, преди да се откажеш от идеята да внесеш естествена топлина и много комфорт за цялото семейство. С помощта на съвременните камини ще се насладиш на ползи като:

 • Романтична атмосфера;
 • По-ниски сметки за ток;
 • Лесна работа с отоплителното приспособление;
 • Стилна обстановка в жилището и възможност за дизайнерска визия;
 • Възможност за дистанционно управление;
 • Бързо постигане на топлина в стаята и др.

Не забравяй, че видовете камини са доста на вид, като всеки един вариант е характерен с принципа си на работа и разходите за консумативи като дърва и пелети.

Какви продукти ще намериш в сайта

Купи подходящи уреди на ниски цени от онлайн магазин Бриколаж, за да внесеш хармония и изисканост в жилището:

 • Камини за вграждане;
 • Свободностоящи камини за отопление;
 • Печки на дърва;
 • Прахосмукачка за почистване на пепел;
 • Други аксесоари и спомагателни уреди за камини.

Отоплението на къща е сложно начинание, което няма общо с климатизирането на апартамента през зимата. В първия случай, площта е много по-голяма, а това изисква и сериозно потребление на електроенергия. Точно затова е добре да избереш камина или печка с дървесина, като това ще е в пъти по-евтино решение в сравнение с печката на ток и електрическите уреди.

Полезни съвети от Мосю Бриколаж

Преди да се втурнеш да избираш уреди като камина за отоплението през зимата, реши какъв ще е основният консуматив, който ще използваш - дърва или пелети. И двата материала са напълно естествени, но по същността си и начина на горене се различават драстично един от друг. Пелетите са все по-предпочитано средство за запалване на печката и поддържането на огъня, защото се съхраняват по-лесно, а почистването им не е свързано с особени усилия. Ако обаче можеш да си позволиш съхранението на дървесина, избери нея, защото температурата, която може да се достигне, е далеч по-висока от тази, която пелетите имат капацитета да ти осигурят.

Бърза и сигурна доставка до: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и други.
0