Количка

Как да се грижим за цветята у дома?

Ако в градината се появи красива жена, неизменно се намесва библейският мотив за греха и изкушението. Нравствени оценки тук няма, но наистина има прекрасна жена и една пролетна градина.

Юлияна Дончева е в ролята на любител градинар – една тайна страст, за която все още намира време. В разговора с нашия консултант се разкриват някои от важните отговори на често въпроси, свързани с любимите въпроси на домашни растения.

Каланхое

Прекрасен вид, който цъфти цялото лято, поради която причината и хората го предпочитат.

Как да се грижиш за Каланхое?

- Не се преполива. Когато прецъвти е добре да се орязват цветята.
- Почвата отгоре засъхва – около два три сантиметра в дълбочина. Едва тогава започваш да поливаш растението по мъничко. Иначе наистина ще изгние.
- Април месец е месец, в който наистина е добре да се погрижим за почвата и подхранването е един от процесите, който е изключително важен за всяко едно растение. Добре е почвата да се подхрани предварително, тъй като когато вече е подхранена растенията много по-бързо тръгват.

Остеоспермум

Хубав вид, който цъфти цялото лято, стига да се постави на слънчево място и да се полива редовно. Става храстче, но е добре растението да се засажда на 20-25см разстояние едно от друго, за да се получи добре.
Тревните площи е добре да се подхранват и почистват. За целта са необходими:
- Ръкавици
- Аератор
- Семена – делят се на едногодишни и многогодишни видове. В контейнера се изсипват семената на повърхността, с малко почва отгоре. Потъпква се и се полива изключително. Добре е в този контейнер да се сложи нещо, което да покрие – например стъкло или друго, така че почвата да се стопли малко или много. След две три седмици разсадчетата ще излязат от семенцата. След още толкова време, ще можеш да ги насадиш в градината.

Юлияна Дончева избира разсад

Тя ще подготви първо почвата като я аерира. За целта тя избра подходящи ръкавици и аератор. Относно растенията - купи разсад на цветя, които не са много капризни. Поливат се по-рядко и цаптят цялото лято. След като напазарува всичко необходимо за вашата градина, тя с усмивка ще очаква вашето цветно лято.

Съвет от Мосю Бриколаж

Колкото и да е топъл април, никога не му вярвай и винаги се интересуваш от метеорологичната прогноза, съветват специалистите. В слънчевите дни засаждайте в късните следобедни часове. Засадени сутрин, растенията страдат от честите лъчи на слънцето и така загиват. В облачно и прохладно време такова няма опасност и може да засаждаш, когато ти е удобно.
Работата в градината само на пръв поглед изглежда трудна. Пролетното засаждане може да се превърне в приятно изживяване. Психически да отпочинем, да се успокоим и да възстановим енергията си. Заниманията на двора могат да облекчат дори силно нервно напрежение и да осигурят здрав сън. 
 

0