Количка

Mr.Bricolage дава ценни съвети как да подготвиш колата за зимата

  Смени гумите

Когато навън започне да застудява, е време да смениш гумите със зимни! Увери се, че те са подходящи за зимните условия, и ако няма да купуваш нови, провери индикатора на протектора, за да си сигурен, че ще издържат през зимата. Не забравяй редовно да проверяваш налягането в гумите, като не пропускаш и резервната гума. Налягането в гумите обикновено намалява в резултат на по-ниските температури, което ги прави по-податливи на повреди.

В Mr.Bricolage ще намериш зимни гуми с марката Fulda и Boto, които са произведени от  висококачествен каучук. Моделът на протектора BS66 осигурява надежден контакт на гумата с пътната настилка и оптимално поведение на автомобила при зимни условия.

Оборудвай автомобила си в Mr.Bricolage

 Провери акумулатора

Преди да се е застудило трайно, задължително провери и акумулатора. Ако е отслабнал, подмени го. Добре е да имаш в багажника и кабели за подаване на ток.

Акумулаторите Bosch, които ти предлага Mr.Bricolage, са 100 % необслужваеми  и предлагат продължително и надеждно енергозахранване.  Те притежават патентованата решетка със специална PowerFrame технология, която осигурява оптимално протичане на тока и дълга употреба.

 

 Смени чистачките

Когато снега започне да вали, или когато е дъждовно и водата се заледява по прозорците, е важно чистачките да са здрави, за да поддържат стъклата чисти.

Поддържай зимен авариен комплект в колата

Към аварийния комплект е добре да добавиш допълнителни принадлежности за по-студените месеци: кабели за ток, въже за теглене, малка или сгъваема лопата, стъргалка за лед, зимна течност за чистачки, вериги за сняг, малка торба с пясък или сол и др. Оборудвай се и с препарати за рзмразяване – ще ти свършат чудесна работа в най-ледените зимни дни.

Автоаксесоари

Ниските температури променят вискозитета на моторното масло, което може да доведе до проблеми със стартирането. За да избегнеш това, използвай добавки или смени маслото преди зимата.

Добави антифриз и смени течността за чистачки със зимна. Течностите за чистачки се предлагат в два варианта – готови за употреба или концентрат, който се разрежда с вода.

Mr.Bricolage ти предлага висококачествени добавки с марките Bardahl и LiquiMolly, с които да удължиш живота на двигателя и механичните части на автомобила. Добавките са подходящи за гориво и масло,  за бензинови и дизелови двигатели.

Ако използваш добавки, ще подобриш чуствително качеството на дизеловото гориво, ще намалиш износването на двигателя и ще подобриш работата на двигателя.

0