Национален телефон за информация и поръчки070088111 

Информация за поръчка на всички услуги / 3D проектиране, тониране и др / виж тук

RCA и чинч кабели

Пазарувай по цена

3.99 лв. 7.99 лв.

Пазарувай по магазин

Намерени 3 продукта

Какво означава RCA или чинчови кабели? Кога са ни необходими и какви видове има? Виж повече за тях тук!

Какво са RCA чинчовите кабели

Наименованието RCA идва от абревиатурата на името на американската компания, която първа е разработила и започнала да използва за своите радио продукти подобни преходни кабели. Компанията е "Radio corporation of America" и лансира продукта на пазара през 40-те години на миналия век.

Чинчовите кабели предават аудио и видео сигнал, като специфичното при тях е, че имат няколко отделни цветно кодирани накрайника от едната страна, които се свързват към няколко жака в съответните цветове, намиращи се на изходното устройство (проектор, телевизор, плеър). Тези чинчови кабели (познати още като „камбанки“) изпращат аудио и/или видео сигнала към изходното устройство (говорители, телевизор, усилвател). Цветовете са, за да се свържат отделните аудио и видео линии.

Макар през последните години за свързването на различни устройства често да се използва HDMI кабел, чинчовите също намират приложение. Те се използват за качествена връзка и предаване на данни през няколко отделни канала с високоговорители, стерео системи, видеокамери.

Конекторните части на чинчовите кабели могат да са изработени от злато, сребро или мед. Златните съединители са най-трудно податливи на окисляване, докато сребърните са най-добър проводник. За съединителите се използват също никел, калай и цинк.

Какви видове ще откриете в раздела

  • 2 x RCA, 3 x RCA и т.н. – така се означава броят накрайници. Могат да са с един, два, три, четири или повече чинча;
  • с различни размери (дължина): 1,5 м, 2 м и т.н.;
  • чинчови с различни накрайници (rca/f, 2 h rca/m, s-video, stereo jack).

Защо да избереш от Бриколаж

Когато избираш техника, твое първостепенно изискване е, тя да бъде с доказано качество и гаранция. Техниката трябва да бъде дългосрочна инвестиция. За нас в Бриколаж също качеството и надеждността са първостепенен приоритет. Ето защо, подбираме внимателно всеки продукт, който включваме в нашия каталог. Предлагаме артикули, произведени от водещи световни брандове с отлична функционалност и ефективност.

Наред с високите стандарти за качество от ключово значение за нас е и коректната ценова политика. В нашите магазини те очаква огромно разнообразие от класни продукти на достъпни цени. Всеки месец можеш да се възползваш и от промоции и специални отстъпки.

Можеш да ни посетиш на място в някой от физическите ни обекти, както и да поръчаш онлайн с бърза и надеждна доставка до цялата страна.