Количка
(13)

Димери

Идеи и съвети

Този въпрос става все по-актуален в контекста на нарастващата популярност на соларната енергия и стремежа към по-висока енергийна ефективност...
Ако обичаш да приветстваш новите сезони у дома с леко освежаване на декора, което отговаря на настроението, сезонният декор е подходящият за теб бърз и лесен начин да внесеш промени в интериора и визията на твоята стая...
Окосена трева, сухи листа, клони.....Не изхвърляйте растителните отпадъци от градината! Рециклирайте ги! Те могат да се превърнат в ценни помощници за изграждане и поддържане на красива и здрава градина...
В съвременния свят, където пространството често е ограничено, а ефективността и естетиката са от съществено значение, ширмът се превръща в ключов елемент в дизайна на кухнята. Но какво точно представлява и как използването му може да трансформира вашето помещение...

Какво представляват димерите? Само естетична или и икономична функция имат те? Виж повече за това устройство и защо да го избереш за осветлението на своя дом или офис.

Какво представляват димерите

Димери са електронни устройства, които имат способността да променят силата на електрическата енергия. Името им идва от dim - затъмнен, неясен, премрежен. Наричани са още вариатори. Този тип ключове за осветление се използват за задаване на различни режими на работа на осветителните тела. С тяхна помощ може да се контролира яркостта на светлината на различни видове лампи, включително лед модели.

Димерите постигат ефекта на затъмняване чрез променяне на електрическото напрежение. Базирани са на потенциометри, които предават сигнал през управляващата верига към всеки елемент.

Интересен факт е, че те не само постигат впечатляващ ефект на приглушена светлина, но и пестят енергия. Дори и когато се използва пълната ефективност на димиращите ключове, се спестяват 10% от енергията, изразходвана от лампата, поради намаляване на яркостта на осветлението.

За кои стаи са подходящи

Димерите са чест избор за регулиране на осветеността на помещения и кътове, в които предпочитате в един момент да имате силно осветление, а в друг - по-приглушено. Намаляването на осветлението е отлична идея в почти всяко помещение:

  • спалня - можете да изберете силна светлина сутрин и димиране вечер за по-пълноценна почивка;
  • хола - когато той служи за работен кът, е полезно да е добре осветен, а когато там се гледа телевизия, слуша се музика или просто се почива, приглушените димери са отличен избор;
  • кухнята - за готвене, хранене или домакинска работа е нужен пълният капацитет, обаче разговорите са по-задушевни, когато светлината не е толкова ярка;
  • офиси, магазини - след края на работното време на обекта, е подходящо мястото да остане леко осветено.

Какви видове ще откриеш в раздела

В продуктовата категория те очакват качествени електрически регулиращи ключове за осветление, с опция за завъртане по скала. Мощността им е от 220V до 600V.

Повечето видове димери са съвместими с различни типове осветление: лунички, смарт ленти, LED лампи, дори и такива с нажежаема жичка. Отлични резултати се постигат с лед крушки от 10W до 100W.

Защо да поръчаш от Бриколаж

Повече от 50 години опит на световния пазар и над 20 години - на българския. Качествата на продуктите, предлагани от френската верига Бриколаж, са доказани от непрестанно увеличаващия се брой на нашите лоялни клиенти. Цените на офертите ни са изключително изгодни, а всеки месец предлагаме и допълнителни отстъпки с промоционалните си предложения.

Довери се на опита и качеството! Поръчай изгодно онлайн!

Бърза и сигурна доставка до: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и други.
0