(22)

Термошлаух

30
Релевантност

Идеи и съвети

Модерното магнитно LED осветление предлага елегантни интериорни решения за всеки дом, офис, магазин, галерия и други новообзаведени търговски или жилищни пространства...
Терморегулирането е един от основните инструменти, чрез който може да се погрижим отоплението в дома ни да е ефективно и в същото време да спестим от разходите за енергия през студените месеци...
Наближава най-доброто време от годината. Уютната обстановка и коледно настроение, внасят бодър празничен дух в твоя дом, а децата се вълнуват и нетърпеливо питат кога ще дойде времето за поставяне коледна украса...
Има майстори, за които килимът е черешката на тортата при обзавеждането на дома. Mr.Bricolage ти дава идеи какъв килим да избереш според желания ефект...

Какво представлява термошлаухът и в какви случаи ни е нужен? Виж повече за този елемент и разгледай видовете, предлагани в Бриколаж!

Какво е термошлаух

Наименованието на този продукт подсказва какви са неговите основни характеристики: термо (от гръцки) - топлина, шлаух (от немски) - тръба. Термосвиваемият шлаух е тръба, която е изработена от PVC или друг материал, който има свойството да се свива при достигането на дадена температура. В зависимост от материала се предлагат тръби, които се свиват при нагряване, вариращо от 90 до над 300 градуса.

За какво се използва

Термошлаухът се използва в енергоснабдяването, електротехниката, автомобилостроенето и др. Термосвиваемият шлаух най-често служи за изолация и/или затягане на електрически кабели. Той ги предпазва от околната среда. Може да има различна степен на свиване (тя представлява разликата между диаметъра преди и след свиването) - 2:1, 3:1, 4:1, 6:1. Може да има вътрешно уплътнение с лепило, което реагира на топлина и се втвърдява.

Различните видове термошлаух се различават освен по коефициента на термосвиване, но и по диаметър, дебелина на стените, наличие или не на лепило от вътрешната страна. За изработката на различните тръби се използват силиконова гума, поливинилиден флуорид, флуориран етилен пропилен, полиолефин, PVC, еластомер.

Какви термосвиваеми видове ще откриеш в раздела

  • термосвиваем шлаух с размери 6,4 х 3,2;
  • термосвиваем шлаух 3,2 х 1,6;
  • термошлаух 4,8 х 2,4;
  • термошлаух 12,7 х 6,4;
  • термошлаух 19,1 х 19,5;
  • термосвиваеми гофрирани тръби;
  • термосвиваеми гъвкави тръби;
  • гофрирани;
  • комплекти.

Защо да избереш Бриколаж

За да бъдат ремонтните работи надеждни и качествени, са нужни материали от висок клас. Бриколаж е френска верига, с над 50 години опит на световния пазар и със стотици магазини на 4 континента. У нас компанията стартира дейност през 2000 г. и бързо се превърна в доверен помощник на хиляди български семейства и фирми за реализацията на техните амбициозни интериорни проекти.

В нашия каталог ще откриеш висококачествени продукти от водещи производители на достъпни цени.

Защо да поръчаш онлайн

Онлайн магазинът на Бриколаж България предлага огромно разнообразие от артикули във всички продуктови категории: строителство, обзавеждане, електротехника, железария, градина, инструменти, аксесоари и много други. Подготвили сме за теб и полезни съвети, с помощта на които строителството и ремонтът ще бъдат по-ефективни и лесни, а резултатите - още по-удовлетворяващи и дългосрочни.

Без значение в кое населено място на страната се намираш, можеш да се възползваш от всеки от предлаганите от нас качествени и изгодни продукти. Поръчай с надеждна доставка и реализирай и най-смелите си идеи!

Бърза и сигурна доставка до: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и други.
0