(64)

Автоматични предпазители

30
Релевантност
ПАТРОН 25А
1
39 лв.

Идеи и съвети

Лалето е бижу, открояващо се с яркия си цвят и позната форма, напомняща началото на пролетта. Щом земята започне да се пробужда от зимен сън, с очакване наблюдаваме как тези синьо-зелени листа започват да се подават да повърхността...
Кухните Винтидж се отличават с практичен и естетически издържан дизайн, съчетаващ в себе си вечно актуалния ретро стил, който носи необходимата доза вълшебство и романтика в забързаното съвременно ежедневие...
Създай съвършен кът за четене в дома си. Можеш да го разположиш и в по-скромно пространство, тъй като композицията му изисква сравнително малко място и по-интимна обстановка. Не е необходимо да изграждаш допълнителни вътрешни стени или да се ангажираш със сериозна ремонтна дейност...
Има майстори, за които килимът е черешката на тортата при обзавеждането на дома. Mr.Bricolage ти дава идеи какъв килим да избереш според желания ефект...

Какви видове електрически предпазители съществуват? Какъв да избереш за конкретната ел. система? Виж как работят и какви предложения те очакват в раздела.

Какво представляват електрическите предпазители

Електрическият предпазител е устройство, което се прилага към ел. системите с цел да бъдат защитени от аварии. Заложени са конкретни условия на работа, при нарушаването на които предпазителят прекъсва електрическата верига, за да предпази системата. Това е превенция, която се задейства при повишаване на тока над дадена стойност, тъй като това може да доведе до претоварване на инсталацията. При много съвременни инсталации ел. таблото е разделено на различни токови кръгове и на всеки от тях се поставя предпазител. Така той може да изключва захранването само на един от кръговете, като останалите компоненти продължават работа. Известни са още като бушони.

Какви функции имат

Съществуват два основни вида електрически предпазители. Единият е със стопяем проводник (стопилка), а другият - автоматичен. Първият, при който има стопяем проводник, се използва еднократно, и трябва да се подмени след стопяването на жичката, докато вторият служи като многократен прекъсвач.

Автоматичните модели са за многократна употреба и с тях е лесно веднага да се възстанови захранването след отстраняването на повредата/причината за задействането на механизма. Автоматичните прекъсвачи защитават от претоварване и късо съединение трифазни и еднофазни системи, с напрежение до 500V. Вместо стопилка електрическото напрежение тук се контролира с биметална пластина, което позволява лесното възстановяване на работоспособността: единият метал се разширява, пластината се огъва и се прекъсва веригата. Можете да се спрете на електрически предпазители с различни размери и различна мощност (в ампери) в зависимост от инсталацията.

Какви предложения ще откриеш в раздела

  • автоматичен прекъсвач 3-ка: 1-P-10A, 1P-16A, 1P-20A, 1P-50A;
  • автоматичен прекъсвач Е27: 10А, 20А, 16-А, 25А, 32А;
  • прекъсвач еднополюсен;
  • триполюсен;
  • патрон за бушон;
  • капачка за бушон;
  • терминален блок;
  • клема земя;
  • дефектнотокова защита;
  • модулен контактор.

Защо да пазаруваш от Бриколаж

Изграждането или ремонтът на електроинсталацията винаги става по-лесно с Бриколаж. При нас ще откриеш разнообразие от всички необходими електроматериали с безупречно качество и достъпни цени.

Каталогът ни е достъпен за теб онлайн от всяка точка на България. Можеш да се възползваш от промоционалните предложения с отстъпки в цените и да поръчаш с изгодна и надеждна доставка до наш магазин или до конкретен адрес.

Бърза и сигурна доставка до: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и други.
0