Работно време: понеделник  – събота от 8 до 21 ч, неделя от 9 до 20 ч. Плевен  от 8 до 20 ч., неделя от 9 до 19 ч., Ринг Мол всеки ден от 10.00 до 22.00ч. 
Достъпът до магазин Mr.Bricolage Цариградско шосе e вече възстановен.
Всички магазини работят  при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.  Дежурни телефони за информация и поръчки виж тук.
​​​​​​​

Моторни бензинови коси

Пазарувай по магазин

Намерени 18 продукта

Защо да заложиш на моторна коса

Кога моторната коса е подходящ избор? На какво трябва да обърнеш внимание при избора? Виж съветите на Бриколаж!

Какво е характерно за моторните коси

Наричат я още бензинова коса или храсторез. Тя е лека и мултифункционална. Подходяща е за поддръжката на сравнително малки тревни площи, но може да се използва на всякакъв терен. Рязането на тревата става с вретено с корди или ножове на винтова линия.

Бензиновият храсторез няма електрически кабел, който да ограничава придвижването, нито голяма предна част, която да не може да премине през тесни пространства.

Каква моторна коса да си купиш

  • Двигател. Той зависи от площта, която обработвате. За рутинно подрязване на трева не е нужен двигател с обем по-голям от 30см3. Ако обаче растителността е по-буйна и има и храсти, може да заложиш на бензинов двигател с размер 30 – 40 см3. За много тежка и продължителна работа е по-добре да се насочиш към професионалните модели. Те са по-мощни с двигател от 40 до 55см3.;
  • Удобство. За по-лесна експлоатация потърси моторен модел, който има вградена антивибрационна система. Ергономичната дръжка също допринася за комфорта на човека, който коси и удължава времето за работа;
  • С регулируема дръжка – тези моторни модели са лесни за пренасяне;
  • С презрамка – равномерно разпределя тежестта на уреда.

Начини на използване

Наред със стандартната поддръжка на зелена морава на бензиновата коса често се възлагат и по-отговорни задачи като разчистване на силно обрасли терени. С нея също лесно се оформят храсти, тъй като може да се вдигне и на високо. Моторният уред е подходящо решение също за неравни или наклонени терени, както и за площи с препятствия (дървета, стълби, стени).

При някои модели в комплекта са включени кордова глава, метален диск за трева, диск за храсти. При други видове може допълнително да се добавят.

Други допълнителни екстри са филтри, системи за лесно стартиране, горивоподскачащи помпи. Целта на всяко от тези подобрения е оптимизиране на работата на моторното устройство и редуциране на времето за косене. Предлагат се и допълнителни приставки за кастрене на клони на овошки и оформяне на жив плет.

Защо да купиш бензинова коса от Mr.Bricolage

През годините нашият магазин е заслужил ролята на надежден помощник в дома и градината. Винаги може да разчиташ на каталога ни за откриването на косачки, комбиниращи високо качество и разумни цени. Ако пък търсиш евтини оферти, следи в магазините ни и онлайн за нашите седмични и месечни промоции!