Vitex

Vitex e първата компания, която през 1960г. създава латексовата боя. От тогава "пише" историята в тази област. Успехът на марката се основава на свойствата за бързо изсъхване, което позволява на потребителя да изпълни цялата работа по-бързо и по-лесно.

История на VITEX

През 1932 г. Витекс започва своята история с производство на хидроизолации, утвърждавайки се като пионер в областта. През 1960 г. компанията разширява портфолиото си, представяйки първата емулсионна (латексова) боя.

През 1997 г. Витекс въвежда на пазара иновативната тонираща система, която подчертава ангажимента на компанията към високото качество в продуктите. През 2000 г. компанията стъпва на международната сцена, създавайки дъщерно дружество в Сърбия, където успешно разширява влиянието си, а 11 години по-късно марката продължава своето динамично развитие, отваряйки дъщерно дружество в България. Този етап е ключов за укрепване на присъствието й на българския пазар и постигане на нови върхове в индустрията.

През последните години Витекс продължава своето постоянно развитие, въвеждайки множество иновации и разширявайки своето портфолио. Днес компанията се отличава с богатство от разнообразни и иновативни продукти, които отговарят на високите стандарти на качество и изискванията на клиентите.

Визия

 • Лидерство

С непрестанно усъвършенстване и ефективни екипни усилия, Витекс осигурява поле за корпоративен растеж, както и личен такъв на своите служители. Марката успешно разширява позицията си на пазара, докато добавя към качествата на своите продукти.

 • Върховни постижения

Продуктите на Витекс се отличават с високо качество, допълнено от най-високи стандарти за обслужване и гъвкавост за адаптиране към нуждите на клиента и обстоятелствата. Иновативните технологии и отлични работни практики са ключови елементи от успеха на марката.

 • Устойчиво развитие

Витекс активно прилага най-добрите практики, за да допринесе за дългосрочното благосъстояние и опазването на планетата. В проектирането и производството на продуктите си, брандът се ръководи от принципите на кръговата икономика, насочвайки се към устойчиво развитие във всички аспекти.

 • Образцово предприемачество

Честност, прозрачност и отговорност – ценности, които Vitex поддържа от създаването си и така гарантира своята подкрепа на всеки партньор.

 • Дългосрочна стойност

Компанията участва активно във формирането на бъдещето на предприемачеството, като се стреми да прехвърли ценностите си на следващите поколения и така да добави допълнителна стойност за своите клиенти, доставчици, екип и обществото.

Устойчивост

 • Общество

Освен производител на бои, Витекс е участник в движението за положителна промяна. С твърдото си убеждение, че бизнесът трябва да бъде водеща сила и пример за устойчиво развитие, компанията активно подкрепя общностите, в които работи. С емблематичната си инициатива "БАНКА ЗА БОИ", Vitex не само дарява бои, предоставяйки необходимите ресурси, но също така създава стълб на сътрудничеството и социалната отговорност в бизнеса.

 • Околна среда

В духа на отговорното предприемачество, Vitex поставя околната среда в центъра на своите стратегически приоритети. Със застъпничеството си за устойчивост и чувствителен подход към природата, Vitex се стреми да управлява внимателно въпросите, свързани с околната среда.

Vitex е гръцки пионер в доброволното публикуване на доклад за социална отговорност. Този доклад не само отразява ангажимента на компанията към прозрачност, но също така служи като водещ пример за други предприятия.

Vitex-ustoichivo-razvitie.jpg

Продуктов каталог

Продуктовият каталог на VITEX включва артикули за:

 • Интериорни повърхности
 • Екстериорни повърхности
 • Лакови бои за дърво
 • Метални повърхности
 • Защита на дърво и камък
 • Хидроизолиране на плоски покриви и тераси
 • Специални приложения
Vitex.png
0