KAI

KAI е един от водещите производители на керамични плочки и гранитогрес в България и на Балканския полуостров. С два огромни завода и със значителен производствен капацитет от около 28 милиона кв.м годишно, реализиран на пазара в България и в Европа.

Модерни технологии и иновации в производството

Под крилото на KAI действат два завода - "Хан Аспарух" и "Хан Омуртаг", обединени в амбициозен проект за разширение, след придобиването на Хан Омуртаг, през 2004 г. С течение на времето, редица технологични иновации като дигитален печат, водно и диамантено рязане, са внедрени в дейността на фабрики KAI. Така, те успешно създават продукти, придържайки се към световните тенденции в дизайна.

Ръководството на заводи KAI следи тясно актуалните тенденции в технологиите, за да може компанията своевременно да инвестира в оборудване от най-ново поколение. Избраните машини и съоръжения следват най-високите постижения в областта на технологиите, представени от италианската компания SACMI Imola SC. SACMI Imola SC се счита за неоспорим лидер в технологичното оборудване, благодарение на качеството, което предлага. Последното поколение цифрови машини, с които KAI работи, за нанасяне на покрития и декориране осъществява разработването на уникални продукти, съответстващи на най-високите изисквания за качество и визия.

Глобално присъствие

През 2015 г., KAI става част от Mohawk Industries, международен лидер в производството на плочки. Тази интеграция отваря нови перспективи и възможности за развитие на продуктовото портфолио на KAI, като компанията постепенно се утвърждава като известен производител в Европа.

Днес, KAI изнася продукцията си в над 25 страни и поддържа отлични бизнес отношения с клиенти в целия Европейски съюз. Със строг контрол на качество и управление, марката предлага разнообразие от керамични плочки, гранитогрес и декоративни елементи, които съчетават иновация и модерен дизайн.

КАИ България.jpg

Устойчивост и визия

Сертифицирани по ISO-9001 и следващи европейския стандарт на производство EN 14 411, "Хан Аспарух" и "Хан Омуртаг" прилагат сериозен контрол върху социалната, екологичната и етична политики на компанията. Внедряването на водещи технологии и постоянните иновации правят KAI глобален лидер в керамичната промишленост.

KAI активно организира социални събития и често присъства на такива. Неотдавна, компанията е домакин на Работилница със студенти от Нов български университет, както и участва в Design Inspiration Event 2023.

Продуктово портфолио на KAI

  • Гранитогресните плочки са с нарастваща популярност като алтернатива на стандартните покрития от естествен камък и дърво. Те се отличават с твърдост, устойчивост на драскотини и петна, подходящи са за интензивно пешеходно движение, като това в жилищни и търговски сгради, представлявайки отличен избор както за вътрешни, така и за външни пространства. Гранитогресът предлага универсално приложение с разнообразие от цветове, дизайни, форми и размери, лесно се вгражда в различни области като всекидневна, спалня, кухня, коридор, градина или офис.
  • Подовите плочки /теракот/ са класически избор за облицовка на дома или офиса, предлагайки обширен асортимент от цветове, форми, размери и дизайни на пазара. Те са идеално решение за всеки, който търси оптимално съчетание от качество, дизайн и цена. KAI предлага разнообразие от плочки с различни размери и дизайни, които вдъхновяват неограничената свобода на въображението и креативността при обзавеждането на дома или офиса.
  • Банята е ключово пространство у дома, тъй като там започва и завършва всеки наш ден. Като място за освежаване на тялото и сетивата, тази стая играе важна роля за нашето общо здраве и благополучие. Фаянсовите плочки с глазурен слой осигуряват водоустойчивост и лесно почистване, използвайки водещи технологии като дигитален печат и диамантено рязане. Така всяка баня става уникална, изразяваща индивидуалния стил и характер на своя собственик. KAI подчертава разнообразието в размери, цветове, дизайни и декоративни елементи, предоставяйки възможност на всеки да преобрази банята си и да се наслади максимално на постигнатия резултат.

Освен гранитогрес, теракот, outdoor плочки и фаянс, KAI включва в портфольото си и специални продукти, като декоративни пана. Паната предлагат безкраен потенциал за комбинации на цветове и форми. Заради прецизността на технологии за рязане като WaterJet, този вид специални настилки олицетворяват уникални решения, формирани от прецизно обработени материали.

0