Количка
(2)

Грундове за камък

Идеи и съвети

Този въпрос става все по-актуален в контекста на нарастващата популярност на соларната енергия и стремежа към по-висока енергийна ефективност...
Ако обичаш да приветстваш новите сезони у дома с леко освежаване на декора, което отговаря на настроението, сезонният декор е подходящият за теб бърз и лесен начин да внесеш промени в интериора и визията на твоята стая...
Окосена трева, сухи листа, клони.....Не изхвърляйте растителните отпадъци от градината! Рециклирайте ги! Те могат да се превърнат в ценни помощници за изграждане и поддържане на красива и здрава градина...
В съвременния свят, където пространството често е ограничено, а ефективността и естетиката са от съществено значение, ширмът се превръща в ключов елемент в дизайна на кухнята. Но какво точно представлява и как използването му може да трансформира вашето помещение...

Грундове за камък

Когато боядисваш, лепиш тапети или камък, нанасяш лак или друг подобен продукт, то основата, върху която работиш трябва да бъде предварително подготвена. Най-добрият вариант за това е нанасянето на грунд преди полагането на крайния слой, независимо какъв е той. В онлайн магазина на Мосю Бриколаж ще откриеш широко разнообразие от видове, в зависимост от обработваемата повърхност. Избери качествен продукт за:

  • стени и тавани;
  • дърво и метал;
  • камък;
  • фасадни бои и мазилки.

Камъкът е неизменна част от бита на хората и се използвал още преди хиляди години. Тогава хората строили къщи, укрепления, скулптури и паметници с него, докато днес се използва предимно за по-добър вид на интериора, екстериора, в архитектни планове и други сфери на строителството. Разбира се, за да е добър крайният резултат, отново основата трябва да е добре подготвена. Използването на грунд е перфектното решение за теб.

Какво представлява

Различни видове естествен камък се използват за постигане на страхотни интериорни решения. Най-добрият вариант е предварително да се застраховаш от странични ефекти и недобър външен вид. Грундирането на повърхността преди и след поставяне на каменни плочи е силно препоръчително. Освен самите плочи, грундът предпазва и фугите между тях. Каменните повърхности имат пори, в които, след навлизане на влага, започва разрушаване и се стига до лош външен вид. Грундирането обаче предотвратява това явление. Други негови качества са, че намалява ерозията, както и началното образуване на гореспоменатите пукнатини. Ако камъкът е част от екстериора, той трябва да бъде добре закрепен, тъй като е постоянно подложен на външните условия на средата. Освен че ще изравниш основата, ще намалиш химическото разрушаване и промяната на външния вид на каменната повърхност.

Трябва ли да го използваме

Импрегнантите за естествени камъни проникват в тях на определена дълбочина, като ги предпазват от навлизането на вода или други течности, които ще са началото на образуването на плесени и мухъл. Трябва да ги използваме, за да може лесно да се почистват всички замърсявания, които остават в най-горния слой. Важно е да знаеш, че след грундиране не се променя външния вид на каменната плоча. Правилното нанасяне ще ти помогне да се радваш на гладки и чисти повърхности. Ако не използваш грунд, то каменните плочи и парчета трябва периодично да почистваш по специален начин, костващ време и усилия. Грундирането предотвратява:

  • навлизане на вода и влага;
  • развитие на мухъл;
  • поява на петна от мазнини, масла и друга мръсотия.

Използвай грунд, за да подчертаеш красотата на естествените каменни повърхности, както и да ги защитиш от атмосферни промени и УВ-лъчи.

Бърза и сигурна доставка до: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и други.
0