Национален телефон за информация и поръчки: 070088111 

Безплатна доставка на всички онлайн поръчки над 300 лв

Грундове за камък

Пазарувай по цена

29.99 лв. 64.99 лв.

Пазарувай по Разфасовка (Л)

Пазарувай по магазин

Намерени 2 продукта

Грундове за камък

Когато боядисваш, лепиш тапети или камък, нанасяш лак или друг подобен продукт, то основата, върху която работиш трябва да бъде предварително подготвена. Най-добрият вариант за това е нанасянето на грунд преди полагането на крайния слой, независимо какъв е той. В онлайн магазина на Мосю Бриколаж ще откриеш широко разнообразие от видове, в зависимост от обработваемата повърхност. Избери качествен продукт за:

  • стени и тавани;
  • дърво и метал;
  • камък;
  • фасадни бои и мазилки.

Камъкът е неизменна част от бита на хората и се използвал още преди хиляди години. Тогава хората строили къщи, укрепления, скулптури и паметници с него, докато днес се използва предимно за по-добър вид на интериора, екстериора, в архитектни планове и други сфери на строителството. Разбира се, за да е добър крайният резултат, отново основата трябва да е добре подготвена. Използването на грунд е перфектното решение за теб.

Какво представлява

Различни видове естествен камък се използват за постигане на страхотни интериорни решения. Най-добрият вариант е предварително да се застраховаш от странични ефекти и недобър външен вид. Грундирането на повърхността преди и след поставяне на каменни плочи е силно препоръчително. Освен самите плочи, грундът предпазва и фугите между тях. Каменните повърхности имат пори, в които, след навлизане на влага, започва разрушаване и се стига до лош външен вид. Грундирането обаче предотвратява това явление. Други негови качества са, че намалява ерозията, както и началното образуване на гореспоменатите пукнатини. Ако камъкът е част от екстериора, той трябва да бъде добре закрепен, тъй като е постоянно подложен на външните условия на средата. Освен че ще изравниш основата, ще намалиш химическото разрушаване и промяната на външния вид на каменната повърхност.

Трябва ли да го използваме

Импрегнантите за естествени камъни проникват в тях на определена дълбочина, като ги предпазват от навлизането на вода или други течности, които ще са началото на образуването на плесени и мухъл. Трябва да ги използваме, за да може лесно да се почистват всички замърсявания, които остават в най-горния слой. Важно е да знаеш, че след грундиране не се променя външния вид на каменната плоча. Правилното нанасяне ще ти помогне да се радваш на гладки и чисти повърхности. Ако не използваш грунд, то каменните плочи и парчета трябва периодично да почистваш по специален начин, костващ време и усилия. Грундирането предотвратява:

  • навлизане на вода и влага;
  • развитие на мухъл;
  • поява на петна от мазнини, масла и друга мръсотия.

Използвай грунд, за да подчертаеш красотата на естествените каменни повърхности, както и да ги защитиш от атмосферни промени и УВ-лъчи.