Количка
(8)

Термоустойчиви бои

Идеи и съвети

Този въпрос става все по-актуален в контекста на нарастващата популярност на соларната енергия и стремежа към по-висока енергийна ефективност...
Ако обичаш да приветстваш новите сезони у дома с леко освежаване на декора, което отговаря на настроението, сезонният декор е подходящият за теб бърз и лесен начин да внесеш промени в интериора и визията на твоята стая...
Окосена трева, сухи листа, клони.....Не изхвърляйте растителните отпадъци от градината! Рециклирайте ги! Те могат да се превърнат в ценни помощници за изграждане и поддържане на красива и здрава градина...
В съвременния свят, където пространството често е ограничено, а ефективността и естетиката са от съществено значение, ширмът се превръща в ключов елемент в дизайна на кухнята. Но какво точно представлява и как използването му може да трансформира вашето помещение...

Какво представляват термоустойчивите бои

Стандартните бои се употребяват в закрити помещения или на открито със сравнително слаби температурни колебания. Затова когато трябва да боядисаш метална част, която ще се нагрява до високи градуси, е задължително да се насочиш към термоустойчивите оцветители.

Те се отличават по това, че не променят външния си вид и качества при температури над 100 градуса. Използват се, за да защитават метални повърхности от ръждясване и корозионни процеси. Освен това създават влагоустойчив филм и помагат да се скрият повърхностни дефекти върху метала.

Не на последно място, термоустойчивият слой увеличава огнеупорността на материала и по този начин се намалява опасността от пожари.

Къде можеш да ги използваш

Можеш да използваш топлоустойчиви бои върху всички елементи в дома си, които се нагряват до високи стойности. Такива са:

  • Камини;
  • Печки;
  • Кюнци;
  • Бойлери;
  • Радиатори.

Също така можеш да ги използваш и върху гипсокартон или друга сходна повърхност, особено когато се отнася за стени в близост до нагревателно тяло.

Какъв вид ти е нужна

Термоустойчивите бои се различават по основния елемент в състава си, който определя и тяхната топлоустойчивост. Можеш да заложиш на продукт на алкидна основа, ако не очакваш нагряване над 120 градуса. При температури около 200, е добре да заложиш на продукт с епоксидна смола за основа. Боите на силиконова основа издържат до около 600 градуса, а тези с органичен силиций - до над 1000.

Какви видове има в сайта

В онлайн магазина на Бриколаж можеш да намериш добър избор от висококачествени термоустойчиви бои на цени без конкуренция. Част от тях се предлагат в спрей-форма, което е несравнимо удобство, защото с такава опаковка нямаш нужда от никакви допълнителни инструменти. Този тип опаковки се предпочитат при боядисване на по-малки повърхности или на труднодостъпни елементи. Можеш да намериш също и продукти в кутии, за случаите, в които ти е необходимо голямо количество термоустойчива защита.

В цветово отношение при топлоустойчивите продукти се наблюдава известна ограниченост и най-често се предлагат в основните неутрални цветове като черно, бяло, графит или кафяво. Причината за това е, че високите градуси се отразяват негативно на цветните пигменти и те много бързо изменят оттенъка си. Все пак се намират и цветни термоустойчиви бои, но обикновено са на доста високи цени.

При колебания какъв продукт да избереш, винаги можеш да се обърнеш към наш служител, който с радост ще те насочи към най-доброто решение за твоя случай.

Бърза и сигурна доставка до: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и други.
0