Национален телефон за информация и поръчки: 070088111 

Безплатна доставка на всички онлайн поръчки над 300 лв

Термоустойчиви бои

Пазарувай по цена

13.99 лв. 15.49 лв.

Пазарувай по Марка

Пазарувай по Цвят

Пазарувай по магазин

Намерени 8 продукта

Какво представляват термоустойчивите бои

Стандартните бои се употребяват в закрити помещения или на открито със сравнително слаби температурни колебания. Затова когато трябва да боядисаш метална част, която ще се нагрява до високи градуси, е задължително да се насочиш към термоустойчивите оцветители.

Те се отличават по това, че не променят външния си вид и качества при температури над 100 градуса. Използват се, за да защитават метални повърхности от ръждясване и корозионни процеси. Освен това създават влагоустойчив филм и помагат да се скрият повърхностни дефекти върху метала.

Не на последно място, термоустойчивият слой увеличава огнеупорността на материала и по този начин се намалява опасността от пожари.

Къде можеш да ги използваш

Можеш да използваш топлоустойчиви бои върху всички елементи в дома си, които се нагряват до високи стойности. Такива са:

  • Камини;
  • Печки;
  • Кюнци;
  • Бойлери;
  • Радиатори.

Също така можеш да ги използваш и върху гипсокартон или друга сходна повърхност, особено когато се отнася за стени в близост до нагревателно тяло.

Какъв вид ти е нужна

Термоустойчивите бои се различават по основния елемент в състава си, който определя и тяхната топлоустойчивост. Можеш да заложиш на продукт на алкидна основа, ако не очакваш нагряване над 120 градуса. При температури около 200, е добре да заложиш на продукт с епоксидна смола за основа. Боите на силиконова основа издържат до около 600 градуса, а тези с органичен силиций – до над 1000.

Какви видове има в сайта

В онлайн магазина на Бриколаж можеш да намериш добър избор от висококачествени термоустойчиви бои на цени без конкуренция. Част от тях се предлагат в спрей-форма, което е несравнимо удобство, защото с такава опаковка нямаш нужда от никакви допълнителни инструменти. Този тип опаковки се предпочитат при боядисване на по-малки повърхности или на труднодостъпни елементи. Можеш да намериш също и продукти в кутии, за случаите, в които ти е необходимо голямо количество термоустойчива защита.

В цветово отношение при топлоустойчивите продукти се наблюдава известна ограниченост и най-често се предлагат в основните неутрални цветове като черно, бяло, графит или кафяво. Причината за това е, че високите градуси се отразяват негативно на цветните пигменти и те много бързо изменят оттенъка си. Все пак се намират и цветни термоустойчиви бои, но обикновено са на доста високи цени.

При колебания какъв продукт да избереш, винаги можеш да се обърнеш към наш служител, който с радост ще те насочи към най-доброто решение за твоя случай.