Национален телефон за информация и поръчки: 070088111 

Безплатна доставка на всички онлайн поръчки над 300 лв

Тониращи бои

Пазарувай по цена

3.99 лв. 5.99 лв.

Пазарувай по Марка

Пазарувай по Разфасовка (МЛ)

Пазарувай по магазин

  • 1(current)
  • 2
Намерени 38 продукта
  • 1(current)
  • 2

Какво са тониращите бои

Тониращите бои представляват концентрирани оцветители в малки разфасовки, чието предназначение е да оцветят голямо количество латекс, лак, алкидни и фасадни бои, мазилки, антисептични бои със сребърни йони и т.н. Налични са във всички цветове на дъгата и смесвайки ги с база, можеш без проблеми да получиш нюанса, който ти е необходим.

Предлагат се както течни, така и прахообразни варианти. Течните могат да се използват и самостоятелно, когато желаеш да боядисаш елемент в ярък и свеж нюанс. Прахообразните служат за оцветяване на цимент, бетон или варови мазилки и се предлагат в по-ограничена цветова гама.

С помощта на тониращите бои не се налага да се произвеждат бои във всички възможни оттенъци. По този начин се пести складово пространство, далеч по-екологично е и се спестява обикалянето на безкрайни редици с различни, но близки по цветове бои.

Как се използват

Този вид продукт се използват по три начина:

  • Ръчно смесване;
  • Машинно смесване;
  • Самостоятелно ползване.

 

Ръчното смесване се случва най-често в домашна обстановка. При него наливаш „на око“ от оцветяващия агент в базата и бъркаш активно. На малка площ от стената можеш да изпробваш дали си доближил търсения нюанс. Недостатъкът на това смесване е, че трудно можеш да получиш с точност търсения оттенък и е много вероятно да боядисаш стените си в компромисен цвят. Освен това можеш да променяш единствено в посока потъмняване на цвета.

Машинното смесване се извършва в тониращ център, какъвто ще намериш и в магазините на Mr. Bricolage. При този процес търсеният нюанс се избира по каталог, а обучен служител въвежда неговия код в компютър. След това програма изчислява точната формула за постигането му и машината дозира видовете и количествата оцветяващи агенти, смесва ги с базата и разбива до хомогенизиране.

При този метод грешките са сведени до минимум и се гарантира получаването на желания оттенък. Затова е по-добре да заложиш на него, особено ако желаеш наистина специфичен цвят за стените в дома си.

Някои видове от тониращите оцветители могат да се използват и самостоятелно за боядисване на малки участъци в ярки и наситени цветове. Така можеш да развихриш творческата си натура и да поставиш различни цветни акценти по стените на дома си, като боядисаш колона, ъгъл или друг елемент в дома си.

Ние в Mr Bricolage знаем колко е важно за теб да постигнеш определени цветове в дома си, затова сме заредили богат избор от готови тониращи варианти на бюджетни цени. Разгледай онлайн каталога ни и се увери сам. Можеш да се възползваш от услугите на тониращия ни център или да забъркаш сам търсения нюанс, като и в двата случая ще имаш на разположение достъп до съветите на нашите квалифицирани специалисти.