(5)

Бои за пътна маркировка

Идеи и съвети

Модерното магнитно LED осветление предлага елегантни интериорни решения за всеки дом, офис, магазин, галерия и други новообзаведени търговски или жилищни пространства...
Терморегулирането е един от основните инструменти, чрез който може да се погрижим отоплението в дома ни да е ефективно и в същото време да спестим от разходите за енергия през студените месеци...
Наближава най-доброто време от годината. Уютната обстановка и коледно настроение, внасят бодър празничен дух в твоя дом, а децата се вълнуват и нетърпеливо питат кога ще дойде времето за поставяне коледна украса...
Има майстори, за които килимът е черешката на тортата при обзавеждането на дома. Mr.Bricolage ти дава идеи какъв килим да избереш според желания ефект...

Бои за пътна маркировка

Пътната маркировка е изключително важна. Освен по главните улици и булеварди, понякога се налага да направим пътна маркировка и пред собствения си дом. Пример за това е обозначаването на паркомясто. За да е трайна и качествена маркировката, то и боята, която използваш трябва да бъде такава. В онлайн каталога на Мосю Бриколаж ще откриеш бои за специфично приложение, като едно от тях е именно и обозначаването на пътна маркировка. Предлагаме ти разнообразие от продукти на различни цени, за да избереш това, което е най-подходящо за теб и твоите нужди. Продуктите имат описание за по-лесно ориентиране и взимане на най-правилното решение за покупка.

Какви видове има

Има няколко основни вида бои за пътна маркировка. По отношение на химичния си състав, нека разгледаме две основни групи:

  • Акрилатна - предимно се произвежда в два цвята, а именно бяло или жълто. Възможно е да откриеш и продукт в сив или червен цвят, в зависимост от употребата. Акрилатните бои са изключително издръжливи и с перфектни експлоатационни качества. Едно от големите ѝ предимства е бързото съхнене. Притежава още висока устойчивост, добра еластичност, създава матова повърхност и е устойчива на петна от гориво или различни масла. Тъй като се нанася на тънък слой обаче срокът на ползване в най-добър вид е около година.
  • Хлоркаучукова - създава по-релефна хоризонтална пътна маркировка, спрямо акрилатната. Подходяща е за различни случаи, като не са изключени и места с голяма натовареност на движението. Хлоркаучуковата боя е с голяма устойчивост на износване и изтриване. Притежава още голяма еластичност и осигурява добро сцепление. Запазва белотата си за дълго време и е изключително издръжлива на петна и автомобилни масла.

По отношение на цветовете, както сам виждаш в горенаписаното, може да бъдат всякакви, но основните са бяло, жълто, сиво и червено.

Полезни съвети от Бриколаж

Ако се чудиш за какво друго можеш да използваш боята освен, за да си очертаеш паркомясто пред блока, веднага ще ти дадем съвет. С нея можеш да обособиш детската площадка или игрище за различни видове спорт. Можеш да я нанасяш както върху асфалтови, така и бетонни настилки. Ако не ти е нужен строго определен цвят, избери такъв, какъвто ти харесва. Правилното използване е също изключително важно. Обикновено боите са готови за директна употреба, но при нужда можеш да използваш разредител. Винаги нанасяй върху почистена повърхност, като за целта използваш валяк или четка. Ако изпитваш затруднение при покупка, поискай компетентно мнение от нашите специалисти.

Бърза и сигурна доставка до: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и други.
0