Национален телефон за информация и поръчки: 070088111 

Безплатна доставка на всички онлайн поръчки над 300 лв

Бои за кошери

Пазарувай по магазин

Намерени 4 продукта

Бои за кошери

Боядисването е процес, който ни помага да превърнем дори обикновена стена или дърво в привлекателно място. Освен заради красивия външен вид и дизайн, боядисването е и изключително полезно за голяма част от повърхностите, тъй като използваните бои и други препарати имат защитни функции. Освен това, което е нормално да бъде боядисано, някои неща имат нужда от малко по-специално внимание. Нека поговорим за пчелните кошери. Сигурни сме, че поне веднъж в живота си си виждал такъв и няма как да не ти е направило впечатление как и в какви цветове е боядисан. За всяко нещо си има причина, разбира се, а правилно подбраната боя ще даде по-добри резултати. В онлайн магазина на Мосю Бриколаж, ще откриеш бои за специално приложение. Именно такава е и тази, което трябва да използваш за пчелните домове.

Безвредни ли са боите за пчелни кошери

Освен за самите пчели, те са безвредни и за цялата околна среди. Тези продукти са разработени на водна основа и по никакъв начин не биха унищожили пчелите. Те изграждат водоразтворимо покритие, което не отделя вредни вещества и газове при използване. Тъй като са специално за кошери, дори можеш да ги използваш, докато пчелите са вътре. Подходящи са за всеки елемент на кошера. Благодарение на боята, той ще стане по-здрав и ще създаде по-добри условия за живот на пчелите. Въпреки че стандартните модели са изработени от дърво, може да използваш боята и за такива, изработени от материали като пластмаса, метал и други. Боядисвай пчелните домове само отвън, и то в определени цветове, благоприятни за пчелите. Добре нанесената боя създава и защита от UV лъчите, които са изключително вредни. Благодарение на специфичните си функции, тези продукти позволяват дълга употреба на кошерите, независимо от атмосферните условия.

Как се нанася

След като си избрал най-подходящата боя - сам или с помощта на нашите консултанти, които са винаги готови да помогнат, време е да пристъпиш и към правилната ѝ употреба. Добре е да се запознаеш с някои основни при нанасянето неща, а именно:

  • Използвай валяк, четка или бояджийски пистолет. Четката е задължителна за по-тесните и фини части;
  • Преди боядисване, почисти добре повърхността от петна, прах и други замърсявания;
  • Разреди боята с вода до постигане на гладка, еднородна смес;
  • Не употребявай при влажност по-голяма от 80%;
  • Всички приспособления, с които ще работи можеш да почистиш с вода след това.

При приключване на боядисването, остави кошера са изсъхне толкова време, колкото е посочено на етикета. Съхранявай в добре затворена опаковка. Акрилатните продукти съхнат бързо и не излъчват вредни емисии при употреба.