Национален телефон за информация и поръчки: 070088111 

Безплатна доставка на всички онлайн поръчки над 300 лв

Бои за керемиди и улуци

Пазарувай по магазин

Намерени 1 продукта

Бои за керемиди и улуци

Керемидите и улуците, след дълго време на употреба, имат нужда от смяна или освежаване. Благодарение на специално създадените за целта бои, ще спестиш средства, а те ще изглеждат така, сякаш сега са купени. Бриколаж ти предоставя специална боя за керемиди и улуци, която лесно да използваш. Голямото разнообразие в онлайн магазина позволява на всеки клиент да открие това, което търси на изключително добри цени. Ако изпитваш затруднение при избор на продукт, свържи се с нас, за да ти помогнем.

Какво трябва да знаем преди избора

Тъй като се използва за по-специфични цели, ясно е, че и характеристиките ѝ са по-различни от тези на обикновените продукти за боядисване. Сред най-важните неща, които трябва да знаеш са характеристики като:

  • устойчивост на светлина;
  • влияние на атмосферните условия;
  • устойчивост на замърсяване.

Боята за керемиди и улуци можеш да използваш, преди да наредиш керемидите или дори, когато вече са наредени на покрива. Заради атмосферните промени като силно слънце или проливен дъжд, тя има водоотблъскваща способност, както и предпазни свойства, свързани с жегата навън. Промишлените замърсявания във въздуха също могат да повлияят на керемидите или улуците, тъй като променят химичния състав на въздуха. С правилно избрана боя обаче ще успееш да избегнеш всички тези проблеми. Тъй като тя прониква дълбоко, защитата, която осигурява е достатъчно добра, за да се справи.

Начини на нанасяне

Можеш да използваш боя на медна основа, както и акрил-силиконова, в зависимост от твоите нужди. Важно е да проверяваш покрива и поцинкованите улуци поне веднъж годишно, за да избегнеш евентуални проблеми. Трудно е да разбереш кога е точният момент, в който да боядисаш, тъй като той зависи от редица фактори, споменати по-горе. Относно това как да нанесеш боята, не би изпитал голямо затруднение. Нанасяй с възможно най-малката четка, която имаш. Самата боя е лесна за нанасяне, като е важно температурата навън да не е прекалено висока, за да може безпроблемно да работиш с нея. В случай, че няма големи повреди по основата, достатъчно е да нанесеш само един слой. Ако има нередности и повреди, достигнали до цинка, повтори още веднъж, след като първият слой е добре изсъхнал. По този начин, освен по-добро покритие, ще се осигури и по-добра защита.

С какво може да се разрежда

Обикновено, продуктът е готов за директна употреба, но, при необходимост, добави вода, с която да разредиш. Всички инструменти, които използваш по време на работа, също почисти с вода. Защити покривите и улуците по най-добрия начин, използвайки специална за случая боя. Спести пари от цялостна смяна на покритията бързо и лесно.