Количка

АГРОПЕРЛИТ 5Л

(Няма оценки)

Добави оценка / коментар

АГРОПЕРЛИТ 5Л
АГРОПЕРЛИТ 5Л
5
99 лв.
Наличен
undefinedProduct Icon CompareShare
Код: 1022213

Основно описание

Агроперлитът или градинарският перлит е разновидност на експандирания перлит с по-едри зърна, който се използва в градинарството и оранжерийните култури като добавка към субстрата. Перлитът е порест гранулат с неправилна форма, който ефективно задържа вода. Производственият процес го прави изключително стерилен и химически инертен. Приложението на перлита е много широко и ефективно. Градинският перлит, смесен с почва, значително я разрохква, подобрява отглеждането на растенията, като осигурява аерация и правилна хидратация на почвата. Това е много важно, тъй като перлитът осигурява на корените повече кислород, което значително подобрява качеството на отглежданите растения.

Градинският перлит е материал с изключително ефективни свойства. Благодарение на порестата си структура той отлично абсорбира водата и минералните съединения и в резултат на това създава идеални условия за растеж на растенията. В това си качество той е идеален за модерни насаждения от различни видове растения и като почвена добавка за тревни площи, спортни площадки или голф игрища.

Агроперлитът може да се използва и като самостоятелен субстрат при хидропонно (безпочвено) отглеждане, като за тази цел най-често се използват естествени перлитови рогозки. Допълнителна причина за използването на градински перлит като субстрат за вегетативно размножаване е неговата стерилност.

Технически характеристики

Наименование

АГРОПЕРЛИТ 5Л

0