Количка

Актуалните тенденции в осветителните тела за 2024г.

Източниците на светлина и тяхната визия са силен довършителен елемент в домашния декор. Благодарение на тях, с лекота можеш да вместиш актуални интериорни тенденции във визията на дома. Mr. Bricolage винаги се стреми да предложи на клиентите си осветителни тела с перфектно качество, съчетаващи в себе си модерни тенденции и изработени от устойчиви във времето материали. Осветителите тела, предлагани в магазините на Mr. Bricolage, са създадени с внимание и усет към детайла, за да се насладиш максимално на времето, прекарано у дома.

Какви тенденции ще бъдат на мода през следващите месеци

Изискан индустриален стил

Преди се считаше, че индустриалният стил е подходящ предимно за тавански стаи и мансарди или големи, просторни пространства. Напоследък, все повече хора избират този стил за своя интериор, независимо от квадратурата на жилището. Индустриалният стил, както и скандинавския, драстично навлязоха и в дизайна на модерните осветителни тела. Индустриалният стил е сред най-популярните, когато става въпрос за избор на лампи за дома, а също така за социални пространства, като заведения, офиси и споделени офисни пространства. 

Дори да ти се струва, че понятията изискан и индустриален са несъвместими едно с друго, новостите в осветлението показват точно обратното. Индустриалният стил винаги се е отличавал със семпъл завършек, неутрални цветове и акцент върху металните елементи. Той предлага усещане за автентичност, уют и комфорт, като едновременно с това може да изглежда елегантно навсякъде.

При избор на осветление в такъв стил, се избягват ярките цветове, гланцовите повърхности и скъпите материали. Масите за хранене обичайно се осветяват от няколко спуснати от тавана осветителни тела (пендели), висящи на собствения си кабел или въже. Често комбинацията се допълва от стоящи на пода лампи или старинни скринове, изработени от метал и дърво. За перфектен завършек, добави метални столове и други интериорни компоненти, направата на които включва ефекти като следи от ръжда или бетон.

Осветление в хром и сребро

Хромът и среброто се завръщат в различните области на интериорния дизайн и осветлението не прави изключение. Тези свежи и модерни повърхности набират популярност през новата година, настигайки конкуренти като месинг, матово черно и златно, които доминират в индустрията през последните няколко години.

Хромът и среброто предлагат леко ретро, ​​вдъхновена от 70-те години, визия, която и св днешно време се счита за ултрамодерна и стилна.

Усещане за природа чрез естествени материали

Забързаното и динамично ежедневие превръщат нуждата от близост с природата в незаменим елемент в съвременния живот, дори в интериорния дизайн. Много от дизайните, които намираме за завладяващи, са вдъхновени именно от там. Както младите, така и опитните специалисти намират всекидневните природни гледки за сърцевината на забележителното осветление. Вдъхновените от заобикалящия ни свят осветителни тела, внасят частица уют и спокойствие в домовете ни, като така помагат да съхраним усещането за отдих за по-дълго време.

Все по-често откриваме естествени материали и органични форми вместени в ектериора на лампи, като полилеи, пендели, аплици, дори настолни осветителни тела. Техния дизайн често включва скулптурни и смели форми, които превръщат тялото в произведение на изкуството, будейки интерес, дори, когато светлината е изключена.

Акцентите от природата, било то изразени чрез дървени рамки, щампи на листа и цветя или други природни мотиви, пренасят усещането за свежестта на гората, затишието от планината и шума на морето, дори и у дома.

Тенденцията в използването на естествени материали в осветителните тела, се очаква да продължи и през новата година. Помисли за повърхности като ратан, канап, кожа, дърво и др. От дървени стенни аплици, до обвити в изненадващи текстури подови лампи, това се очаква да наблюдаваме на пазара през тази година.

LED осветителни тела

Тенденцията към използване на технологии, щадящи околната среда, е ключова в асортимента на Mr.Bricolage. LED осветителните тела се предлагат в богато стилово разнообразие в своя дизайн и продуктови характеристики.

LED осветлението, или светодиодното осветление, е модерен и съвременен начин да отстраниш тъмнината от своя дом. За краткото време, откакто светодиодите са на пазара, тяхната технология бързо се разви. Изходът на лумените и стойностите на ефикасността са се подобрили и други технологии, като топлинни свойства, субстратни материали и модели на разпределение на светлината също са напреднали. Светодиодите излъчват светлина, когато през тях преминава ток, и не губят енергия във вид на топлина (както се получава при нажежаемите крушки). Те са изключително ефективни, удароустойчиви и енергоспестяващи, а поради малките им размери, можеш да ги съчетаеш с красиви и по-елегантни модели лампи, които няма да стоят грубо в интериора на стаята ти. Днешните светодиоди осигуряват приятни студени до топли тонове, заедно с подобрено червено и бяло, като същевременно поддържат високи нива на ефикасност.

LED осветлението има три основни категории за цветна температура:

топло бяла;
• неутрално бяла;
• студено бяла.

0