Количка

Лампи за детска стая

Декорирането на детска стая е увлекателно занимание. Изборът на осветителни тела е важен, тъй като, освен интегрална част от интериора и мощен довършителен елемент, добре подбраните лампи могат да служат като средство за развиване на въображението на децата. Детската спалня е място, изпълнено с въображение и безкрайни възможности, така че развихри креативността си до ниво на причудливост. Детските спални трябва да отразяват уникалната личност на децата, техните интереси, любими цветове, животни и истории.

Какъв тип могат да бъдат лампите за детска стая

В зависимост от целта на осветлението и функцията, която изпълнява лампата – осветителните тела биват три различни вида.

Първият вид е основната светлина, тя определя настроението и атмосферата в помещението. Помисли за цялостния стил на обзавеждане на жилището си – дали интериора в твоя дом е модерен, индустриален, класически. Добре е все пак да се придържаш към основния интериорен стил, поне до някаква степен. След това се опитай да погледнеш дизайна на лампата през очите на своето дете. Какво харесва той/тя – може абажурът да бъде в нестандартна форма или да е обрисуван с тематична илюстрация на любим предмет или животно. Абажурите и полилеите с пъстри шарки и мотиви са прекрасно решение за деца до определена възраст, а в нашите магазини ще откриеш страхотна селекция от осветителни тела за детска стая в най-различни варианти.

• Работните лампи, с насочена светлина, са друг тип осветление, употребата на което е добре да обмислиш. Лампите с насочена светлина са подходящи за бюра и маси. Те помагат малчуганите да се фокусират по-лесно, като запазват концентрацията им силна, без да увреждат зрението.

Третият тип осветление е по-специфично, с помощта на което може да обособиш любим кът за детето – място, където да се чувства сигурно и да играе на спокойствие. За целта използвай аплици или лампиони, с които да осветиш стените в стаята. Ако искаш да акцентираш на конкретен елемент, тогава насочи светлината към дадения предмет или място и така ще оформиш уютен кът за четене или игра.

Съобрази осветлението с интересите на детето

  • Екстравагантно осветление

Ако спалнята на твоето дете представлява повече място за игра и приключения, отколкото за сън, тогава разпали въображението му със заинтригуващи вниманието тела и лампи. Абажурите с рисунки и форми на животни или чудати предмети са перфектното интериорно решение за такъв тип стая. Също така, не забравяй да включиш в декора и други предмети с подобен дизайн и сходна визия. Това може да са декоративни възглавнички, стикери, чаши, килими и други. Така ще подчертаеш усещането за индивидуалност на своето дете и ще насърчиш интересите му.

  • Приказно осветление

Създай мечтано приказно пространство, подходящо, както за игра, така и за спане. Креативното осветление и таванните вентилатори ще зарадват и вдъхновят безкрайно творческия ум на твоето дете. А защо да не опиташ да съчетаеш осветлението със специални ефекти, като добавяне на малки детайли, като звезди, луни, ракетни кораби, цветя, пеперуди и други, с помощта на стикери или светеща в тъмното боя.

LED осветлението в забавни, интересни цветове също може да помогне за създаване на приказна атмосфера в стаята, както и да създаде допълнителен комфорт за детето.

Безопасност

За да подсигуриш безопасността на малчуганите, се увери, че няма излишни кабели по пода, в които могат да се спънат. Също така, нека лампите не са позиционирани по ръбовете на маси или бюра, а по-скоро да са разположени така, че да имат добра опора.

В случай, че търсиш осветление за бебешка стая, съветваме да подбереш светлина, която е по-мека и не прекалено концентрирана. Силните светлини могат да стимулират прекалено или евентуално да навредят на чувствителните, развиващи се очи на бебетата. Мекото осветление намалява контраста между светло и тъмно и позволява очите на твоето дете да си починат. Избягвай откритите електрически крушки и халогени, като монтираш сенчести тела и заложиш на дифузна светлина.

Имай предвид, че наличието на повече осветителни тела (поне три), като таванно осветление, стоящ лампион и настолна лампа, разпределя равномерно светлината и така предоставя точното количество осветление, необходимо за една детска стая.

Съвети за монтаж

В зависимост от типа осветително тяло, разгледай и следвай нашите съвети за монтаж на лампи. Научи как да се справиш сам ТУК

0