(2)

Аудио и видео кабели

Идеи и съвети

Лалето е бижу, открояващо се с яркия си цвят и позната форма, напомняща началото на пролетта. Щом земята започне да се пробужда от зимен сън, с очакване наблюдаваме как тези синьо-зелени листа започват да се подават да повърхността...
Кухните Винтидж се отличават с практичен и естетически издържан дизайн, съчетаващ в себе си вечно актуалния ретро стил, който носи необходимата доза вълшебство и романтика в забързаното съвременно ежедневие...
Създай съвършен кът за четене в дома си. Можеш да го разположиш и в по-скромно пространство, тъй като композицията му изисква сравнително малко място и по-интимна обстановка. Не е необходимо да изграждаш допълнителни вътрешни стени или да се ангажираш със сериозна ремонтна дейност...
Има майстори, за които килимът е черешката на тортата при обзавеждането на дома. Mr.Bricolage ти дава идеи какъв килим да избереш според желания ефект...

Какво означава RCA или чинчови кабели? Кога са ни необходими и какви видове има? Виж повече за тях тук!

Какво са RCA чинчовите кабели

Наименованието RCA идва от абревиатурата на името на американската компания, която първа е разработила и започнала да използва за своите радио продукти подобни преходни кабели. Компанията е 'Radio corporation of America' и лансира продукта на пазара през 40-те години на миналия век.

Чинчовите кабели предават аудио и видео сигнал, като специфичното при тях е, че имат няколко отделни цветно кодирани накрайника от едната страна, които се свързват към няколко жака в съответните цветове, намиращи се на изходното устройство (проектор, телевизор, плеър). Тези чинчови кабели (познати още като 'камбанки') изпращат аудио и/или видео сигнала към изходното устройство (говорители, телевизор, усилвател). Цветовете са, за да се свържат отделните аудио и видео линии.

Макар през последните години за свързването на различни устройства често да се използва HDMI кабел, чинчовите също намират приложение. Те се използват за качествена връзка и предаване на данни през няколко отделни канала с високоговорители, стерео системи, видеокамери.

Конекторните части на чинчовите кабели могат да са изработени от злато, сребро или мед. Златните съединители са най-трудно податливи на окисляване, докато сребърните са най-добър проводник. За съединителите се използват също никел, калай и цинк.

Какви видове ще откриете в раздела

  • 2 x RCA, 3 x RCA и т.н. - така се означава броят накрайници. Могат да са с един, два, три, четири или повече чинча;
  • с различни размери (дължина): 1,5 м, 2 м и т.н.;
  • чинчови с различни накрайници (rca/f, 2 h rca/m, s-video, stereo jack).

Защо да избереш от Бриколаж

Когато избираш техника, твое първостепенно изискване е, тя да бъде с доказано качество и гаранция. Техниката трябва да бъде дългосрочна инвестиция. За нас в Бриколаж също качеството и надеждността са първостепенен приоритет. Ето защо, подбираме внимателно всеки продукт, който включваме в нашия каталог. Предлагаме артикули, произведени от водещи световни брандове с отлична функционалност и ефективност.

Наред с високите стандарти за качество от ключово значение за нас е и коректната ценова политика. В нашите магазини те очаква огромно разнообразие от класни продукти на достъпни цени. Всеки месец можеш да се възползваш и от промоции и специални отстъпки.

Можеш да ни посетиш на място в някой от физическите ни обекти, както и да поръчаш онлайн с бърза и надеждна доставка до цялата страна.

Бърза и сигурна доставка до: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и други.
0