Bosch

BOSCH е международен гигант и иноватор в технологичното развитие. С фокус върху качеството на своите продукти, компанията предлага интелигентни решения, преобразяващи начина на живот.

За Робърт Бош

В младежките години нищо не подсказва, че Робърт Бош ще стане успешен бизнесмен. Не е амбициозен ученик, нито особено заинтригуван от фина механика. Въпреки това, със своята жажда за знание и любопитство, той изгражда успешна кариера.

За Робърт Бош е изключително важно неговите партньори да съумяват да приложат уменията си и да използват своя потенциал. Като предприемач, ориентиран към обществените интереси, той не просто се ангажира да предостави на своите партньори най-добри възможности за кариерно развитие, но и да подобри условията им на труд и живот.

История на BOSCH

Bosch е международна компания от 125 години.

През 1903 г. типичният продукт на Bosch е магнето за запалване (устройство за магнетно запалване), гарантиращо надеждно запалване на автомобилите. Той е разработен, тестван и произведен изцяло в завода на Bosch в Щутгарт и само от германски служители, повечето от които са мъже от местната област. След завършване, магнето за запалване се изпраща на път, или към германските производители на автомобили, или, в нарастващ мащаб, към международни клиенти. Между 1899 и 1906 г. процентът на оборотите, генерирани извън Германия, се увеличава от 16 на 79 процента.

Кой продукт най-точно би окачествил Bosch днес?

С такъв голям асортимент, трудно е да се каже. Изследванията, тестванията и производството се извършват в международна мрежа, в която участват много различни страни. Разнообразието играе голяма роля в Bosch. Днес продуктите все още пресичат света, но вече не тръгват от една единствена точка. Международната производствена и научно-изследователска мрежа гарантира, че продуктите се разработват и произвеждат там, където са нужни — локално за локално.

bocsh-all-products.jpg

Устойчиво развитие

Силата на човешката промяна намира изражение не само във физическия напредък, но и в интелектуалния. Постепенното развитие на човека и технологиите е в основата на света, в който живеем сега. Днес, обаче, се борим с малко по-различни предизвикателства, като изменението на климата. Глобалното затопляне ни предизвиква да търсим нови, устойчиви форми на технологично развитие. Форми без емисии, подпомагащи борбата с промените в климата

В тази връзка, Бош има ясно изградена стратегия за по-устойчиво развитие, съчетавайки управление на принципите на екологичен напредък с икономически и социално отговорни действия. Този балансиран метод на управление осигурява на компанията ясна ориентация на всички нива и гарантира ефективното подобряване на качеството на живота на хората, опазвайки препитанието на настоящите и бъдещите поколения.

Корпоративният отдел за устойчивост и EHS (околна среда, здраве, безопасност) на Бош контролира съвместното преследване на поставените цели на бранда, на базата на системно подобрение по всички параграфи свързани с устойчиво развитие.

Сред основните ценности на Bosch са:

 • Фокус върху бъдещето и резултатите
 • Отговорност и устойчивост
 • Инициативност и последователност
 • Откритост и доверие
 • Честност
 • Сигурност, надеждност, законност
 • Многообразие
Live sustainable -LikeABosch

Продукти

Бош предлага разнообразие от продукти за автомобила, дома и бизнеса, които подобряват и улесняват ежедневието ни.

 • Решения за мобилност
  С модерните си решения, Bosch обединява технологии за автомобила, облачни данни и услуги, за да осигури комплексни решения за мобилност - както за лични, така и за товарни автомобили, мултимодален транспорт, управление на автопаркове и интелигентна транспортна инфраструктура.
 • Решения за дома
  Предлагайки идеални технически решения за дома, Бош прави живота по-лесен всеки ден. Гамата продукти за дома включва: градинска техника, отопление и топла вода, домакински уреди, както и електроинструменти за домашния майстор.
 • Решения за бизнеса

Сред интелигентните продукти за бизнес на Бош са: технологии за задвижване и управление, големи електроцентрали, професионални електроинструменти, решения за сигурност. Висококачествените и иновативни решения за Bosch гарантират професионални резултати

Решения за дома

Bosch предлагат богата серия от продукти за твоя дом и градина. Отличителните им продукти са в следните категории.

Електроинструменти

 • Бормашини и винтоверти - компактни, мощни и универсални инструменти за пробиване и завинтване. Те могат да се използват за затягане на винтове, както и за пробиване в дърво, метал и пластмаса.
 • Триони - прободни, саблени триони и ръчни циркуляри, за точни и прави срезове.
 • Шлайфмашини - идеални за шлайфане на широк спектър от средни и по-големи по размер плоски повърхности.
 • Ъглошлайфи - рязане, грубо шлайфане, почистване с четка и полиране с лекота. Патентованата система за защита от прах на Bosch осигурява по-голяма експлоатационна продължителност на продукта.
 • Оберфрези  - идеални за точно фрезоване на фасонни части, кантове и канали, благодарение на мощните мотори и компактна конструкция.
 • Мунтифункционални инструменти

Градинска техника

 • Косачки и тримери - от добре поддържани до буренясали зони, Bosch има пълна гама акумулаторни и захранвани от мрежата косачки и тримери за трева, подходящи за различни приложения.
 • Триони - верижните триони предлагат бързо и мощно решение за работа по дървета и дънери.
 • Храсторези и ножици - електрически или акумулаторни, те са леки и мощни, идеални за оформяне и поддържане на треви и храсти.
 • Листосъбирачи - независимо дали е събиране на листата или поддържащо почистване около дърветата, те осигуряват по-малко време за работа и повече време за наслада в градината.

Измервателни инструменти

 • Лазерни ролетки и уреди за измерване на ъгли
 • Уреди за нивелиране
 • Уреди за откриване и инспектиране

Почистваща техника

 • Прахосмукачки за мокро и сухо почистване - за идеално почистване навсякъде, по всяко време, които са лесни за носене и транспортиране благодарение на леката и компактна конструкция. Впечатляващо универсални, прахосмукачките Bosch могат да се използват за почистване на различни видове материали.
 • Водоструйки - предлагат почистване с лекота за широка гама работи, като измиване на кола, тераса или градинска мебел. Бързи съединения за лесно сглобяване, в комбинация с впечатляваща производителност за ефективно почистване.
 • Уреди за почистване на прозорци и различни четки за почистване на ъгли, ръбове и тесни участъци.
0