Национален телефон за информация и поръчки: 070088111 
 

БИОКАМИНА АРЕНА КЛАСИК

899,00  лв.

Код Bricolage: 1007671
Онлайн Наличност: 4

Цената на продукта е под минималната лизингова сума от 150 лева.

Основни характеристики

• Размери (В/Ш/Д): 589мм/700мм/250мм
• Tоплоотдаване: 2,5kw/h
• Kапацитет на горивната камера: 500мл.,
• Регулируема
• Материал: стомана+МДФ,
• Цвят: Бял мат
• Сертификати: CE, TUV

Биокамините са идеалното решение за всеки дом. Горивото, което  се използва е биоетанол, който е ефикасен и евтин консуматив. Сами ще се убедите, че присъствието на камина в съвременното жилище не винаги е свързано с допълнителни разходи, специални съоръжения, тежък монтаж, ежедневно почистване на сажди и замърсяване на околната среда


Какво представлява биоетанолът?

При горене биоетанолът не отделя вредни газове, миризми или пушек, а отделя водна пара като всеки жив огън и въглероден двуокис, две естествени вещества, които ние постоянно вдишваме и издишваме. Изгарянето на 1 л. биоетанол отделя въглероден двуокис, равен на количеството отделящо се при изгарянето на 2 средни по големина свещи. Хора със силно обоняние усещат специфичния мирис най-вече при загасяването на биокамината. 

 Какъв е принципът на работа на биокамина?

Горивото се налива в горивната камера. Пълни се не повече от 3/4 от обема й с биоетанол. С подходяща дълга запалка или удължен кибрит се запалва. Препоръчваме, запалвайки камината, да стоите отстрани, а не пред нея. Необходими са 5 – 10 мин., за да се разгори пламъкът и да се достигне оптималната температура на горене. При повечето модели пламъкът може да се регулира. За да загасите пламъка използвайте загасителя.

Сложен ли е монтажът на биокамина за вграждане?

Поставянето на модел за вграждане не изисква специални умения – закачва се в изградена ниша в стената или предстенна конструкция посредством дюбели, включени в пакета с биокамина.

 

SAP EAN 5903950042197
КАМИНИ
Наименование БИОКАМИНА АРЕНА КЛАСИК 
Няма намерени документи за този продукт
За нас е важно твоето мнение. Напиши коментар за продукта, като за целта трябва да влезеш в профила си или да се регистрираш.