Семена, тревни смески

Идеи и съвети

Лалето е бижу, открояващо се с яркия си цвят и позната форма, напомняща началото на пролетта. Щом земята започне да се пробужда от зимен сън, с очакване наблюдаваме как тези синьо-зелени листа започват да се подават да повърхността...
Кухните Винтидж се отличават с практичен и естетически издържан дизайн, съчетаващ в себе си вечно актуалния ретро стил, който носи необходимата доза вълшебство и романтика в забързаното съвременно ежедневие...
Създай съвършен кът за четене в дома си. Можеш да го разположиш и в по-скромно пространство, тъй като композицията му изисква сравнително малко място и по-интимна обстановка. Не е необходимо да изграждаш допълнителни вътрешни стени или да се ангажираш със сериозна ремонтна дейност...
Има майстори, за които килимът е черешката на тортата при обзавеждането на дома. Mr.Bricolage ти дава идеи какъв килим да избереш според желания ефект...

Какво трябва да знаем за успешно посяване

Много видове едногодишни, а и някои многогодишни растения може да се отгледат от семена. Честа причина за неуспех при покълване е неправилното им съхранение или болести по семената.

Те са крехка стока и ако не се третират правилно, жизнеспособността им рязко намаля. При подходящи условия, определени сортове могат да оцелеят в продължение на хиляди години, други бързо губят жизнеспособността си, дори при правилно съхранение. За да получиш здрави растения:

  • Складирай семената на хладно и тъмно място с ниска влажност - Подходящо място е дори и в обикновен хладилник.
  • Обеззаразяване - Препоръчително е, за да не развие разсадът някакво заболяване или да стане благоприятна среда за поява на вредители.
  • Пикиране на растенията - Така те за да порастват по-бързо и дават по-ранен добив. Процесът представлява презасаждане на разсада в парник или оранжерия, но на по-големи разстояния един от друг. Ако нямаш оранжерия, може да се възползваш от тази техника, чрез разпределяне на кълновете в пластмасови кофички или саксии.

Как да разпознаваме качествените според Mr. Bricolage

Кълняемостта е най-важното условие за производство на качествен разсад и тя не трябва да пада под 90%. Може да провериш събраните семена с много лесен тест:

  1. Навлажни памук, кухненска хартия, попивателна хартия или дори марля и я постави на дъното на плитък съд.
  2. Нареди семената в него и го постави на светло и топло място.
  3. Изчакай няколко дни и те ще покълнат.

В зависимост от броя им, може да прецениш годността на остатъка от тях.

Какви сортове ще откриеш в Mr. Bricolage

При нас можеш да избереш от почти 600 сортове семена за посяване на всичко от плодове, зеленчуци и билки до екзотични цветя, дървета и дори котешка трева. Можеш да посетиш възползваш от експертното мнение на нашите консултанти във всеки наш магазин или да закупиш всичко нужно онлайн и то на майсторски цени.
Бърза и сигурна доставка до: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и други.
0