(71)

Поялници

30
Релевантност

Идеи и съвети

Лалето е бижу, открояващо се с яркия си цвят и позната форма, напомняща началото на пролетта. Щом земята започне да се пробужда от зимен сън, с очакване наблюдаваме как тези синьо-зелени листа започват да се подават да повърхността...
Кухните Винтидж се отличават с практичен и естетически издържан дизайн, съчетаващ в себе си вечно актуалния ретро стил, който носи необходимата доза вълшебство и романтика в забързаното съвременно ежедневие...
Създай съвършен кът за четене в дома си. Можеш да го разположиш и в по-скромно пространство, тъй като композицията му изисква сравнително малко място и по-интимна обстановка. Не е необходимо да изграждаш допълнителни вътрешни стени или да се ангажираш със сериозна ремонтна дейност...
Има майстори, за които килимът е черешката на тортата при обзавеждането на дома. Mr.Bricolage ти дава идеи какъв килим да избереш според желания ефект...

Поялници

Някои ремонтно/монтажни дейности изискват висока прецизност, за да бъдат изпълнени поставените цели. Запояването е част от дейностите, характеризиращи се със свързването на два отделни компонента, като в случая точността е много важна. Спойката се осъществява с помощта на специални атрибути, наречени поялници, които се явяват основно средство за сглобката на електронни елементи върху платки и свързването на полипропиленови тръби.

Какви видове поялници ще видиш в сайта

Видовете приспособления за спояване на различни ел. елементи са тип 'писалки';, индукционни, газови поялници, модели с горещ въздух или такива, които постигат нагряване с помощта на горелка, като последните се ползват извън сферата на електрониката.

В магазин Бриколаж ще откриеш професионални решения за спояване, които са налични на ниски цени:

 • Електрически;
 • Индукционен;
 • Газови запалки;
 • Пропанови поялници;
 • Комплекти за полипропиленови тръби;
 • Пропанова лампа и др.

Избери подходящо приспособление за свързване на части от електрониката или за спояване на полипропиленови тръби. Набави си и всички допълнителни аксесоари за извършването на качествена работа като очила, статив, флюс, електроди, глави за поялник, терморегулатор и др.

Как се работи с тях

Работата с поялник за електроника или полипропиленови тръби е приятна, ако са налице високото качество и функционалността. Ако избереш инструмент с удобен захват и с доказано добър произход, процесът по свързване не само ще спори, но дори ще е и приятен. И все пак, ако не си се занимавал до този момент с дейности като спояването, вземи предвид някои важни препоръки:

 • Първата стъпка е да включиш уреда;
 • След това потопи върха му в колофон, за да постигнеш 'калайдисване';. Действието е еднократно;
 • Държиш работната част на колофона, докато не започне неговото разтапяне;
 • Използвай тънък тинол, за да допреш до него уреда;
 • Почисти уреда с хартия или текстилна кърпа.

Боравенето със заваръчни уреди за полипропиленови тръби и изобщо материали като PVC, TPO, PP, PVDF и др., се характеризира с по-различен принцип на работа, като запояващите апарати за пластмасови компоненти отново намират широко и полезно приложение.

Как се почиства

Редовното почистване на спояващия уред за полипропиленови тръби и електроника трябва да е неизменна част от поддръжката на уреда. За целта се използват меки и неабразивни материали, които нежно да премахнат остатъчните замърсявания. Хубаво е процедурата да се извършва след всяко използване на поялника. Добра идея е да използваш специална гъба, потопена в разтвор от нишадър.

Бърза и сигурна доставка до: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и други.
0